Truex Jr. nyert Martinsville-en, Austin Dillon hőguta miatt feladta a futamot

Truex Jr. nyert Martinsville-en, Austin Dillon hőguta miatt feladta a futamot
Truex Jr. a pálya ikonikus trófeájával (credit:NASCAR)


A NASCAR szerdai bejelentése, miszerint valamennyi versenypályán betiltják a konföderációs zászlót, lényegében teljesen elterelte a figyelmet arról, hogy ezen a napon Cup-futamot is rendeztek.

Márpedig így történt, a Martinsville Speedwayen lebonyolított Blue-Emu Maximum Pain Relief 500 kockás zászlaját pedig nem más látta meg elsőként, mint Martin Truex Jr.

A Joe Gibbs Racing versenyzője idei első, teljes főkategóriás karrierjét tekintve pedig a huszonhetedik győzelmét ünnepelhette.

A 2017-es Cup-bajnok ezen siker révén már a rájátszás biztos résztvevőjének mondhatja magát.A második, harmadik és negyedik pozíciót a Team Penske triója sajátította ki Ryan Blaney – Brad Keselowski – Joey Logano sorrendben.

A Hendrick Motorsports legjobbja ezúttal Chase Elliott lett, aki az ötödikként zárta a villanyfényes futamot.

Az első szakaszt Joey Logano, a másodikat pedig a viadalt végül a tizedikként zárt Jimmie Johnson nyerte.

Utóbbi hétszeres bajnok összesen hetven kört töltött az élen, ami messze az idei legjobbja.

A Stewart-Haas Racinget erősítő Kevin Harvick csak a tizenötödik lett, de ennek ellenére továbbra is őrzi vezető helyét az összetettben.

A viszonylag eseménytelen verseny legijesztőbb jelenetét Austin Dillon produkálta.


A Richard Childress Racing pilótájának már az indulása is kétséges volt, mivel felesége, Whitney mindenórás kismamának számított, ő pedig semmiképpen nem akarta kihagyni gyermekének születését.

A baba viszont szerdán még nem érkezett meg, így Dillon vállalta a részvételt.

A versenynek rögtön az elején azonban ütközött, aminek kárvallottja pontosan az az elem lett az autóban, amely a belső teret védi a motor hőjétől, valamint az onnan származó, káros anyagoktól.

Az extrém magasra szökő hőmérséklet, valamint a veszélyes gázok folyamatos belégzése ellenére Dillon kitartott egészen a 399. körig. Ekkorra viszont már olyan rosszul volt, hogy nem volt más választása, mint a futam feladása.

A 30 éves pilótát a pálya orvosi központjába szállították, ahonnan bő másfél óra ellátást követően már viszonylag jó állapotban távozhatott.

A NASCAR Cup Series következő futamát június 14-én, a Homestead-Miami Speedwayen rendezik.