Tony Stewart visszalépett a NASCAR indianapolisi versenyétől

Tony Stewart visszalépett a NASCAR indianapolisi versenyétől
credit:NASCAR

Korábbi terveivel ellentétben mégsem indul az Xfinity Series július 4-ei, Indianapolis Motor Speedwayen rendezendő futamán Tony Stewart.

A NASCAR Hírességek Csarnokába idén beiktatott szupersztár még márciusban jelentette be, hogy hét év után visszatér a nemzeti másodosztályt képező szériába, amely először fog versenyezni a legendás pálya road vonalvezetésén.

Smoke tervei azonban itt még nem álltak meg. Az IMS elnöke, Doug Boles korábban elhintette, hogy az egyszeres IndyCar és háromszoros NASCAR Cup-bajnok valamennyi, az amerikai függetlenség napjának hetére kiírt bajnokság iránt érdeklődött.

A BC39 USAC midget futam július 1-2.-ára volt datálva, amit Stewart semmiképpen nem akart kihagyni. Ezt követően pedig még az is szóba került, hogy akár a 4.-ei Xfinity előtt néhány órával rendezendő IndyCar-futamon is elindulhat, sőt, akár még a NASCAR Cup Brickyard 400-ának is nekiveselkedhet.“Egyetlen pilóta van az egész világon, aki képes lenne részt venni az Indianapolis Motor Speedwayen egy hét leforgása alatt rendezendő, mind a négy versenyen: Tony Stewart” – mondta még tavasszal Boles. “Felvetettem neki üzenetben az ötletet, ő pedig egy felfelé mutató hüvelykujjal válaszolt, majd azt mondta, ha szerzel nekem jó autókat, akkor megfontolom.”

A koronavírus-járvány azonban ezen terveket is felülírta

A módosult versenynaptár következtében a Cup és az Xfinity összeen tizenkét futamot rendez júliusban, a szoros menetrend miatt pedig Stewart – aki csapattulajdonosként mindkét szériában jelen van – számára már logisztikailag túlságosan is nagy feladat lenne a saját programjának összeállítása.

Emellett az is elvette Stewart kedvét, hogy az indianapolisi futamokat zárt kapuk mögött bonyolítják le. A fő motiváció a most 49 éves veterán számára az volt, hogy hazai pályáján szórakoztassa a rajongókat. Üres lelátók mellett azonban a visszatérés lehetősége elvesztette számára a vonzerejét.hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy