HIVATALOS: A NASCAR megnyitja a lelátókat a nézők előtt!

HIVATALOS: A NASCAR megnyitja a lelátókat a nézők előtt!
credit:NASCAR
HIVATALOS: A NASCAR megnyitja a lelátókat a nézők előtt!

A NASCAR hivatalosan bejelentette, hogy a Talladega Superspeedway lesz a legelső pálya, amely a koronavírus miatt beállt kényszerszünet után fizető nézőket fogad.

A Cup Series június 21-én rendezdendő GEICO 500-ára 5.000 jegyet értékesítenek a kijelölt részeken.

Érzékeltetésként: a TS fő lelátói kb. 80.000 néző fogadására képesek, tehát kevesebb, mint 7%-os kihasználtság mellett fognak csak egyelőre megnyílni a kapuk.

A NASCAR előre meghatározta az elérhető helyeket, aminek értelmében csak maximum hat ember tartózkodhat egymás közelségében.A szervezet alelnöke, Daryl Wolfe elmondása szerint a nézőszámot, valamint az értékesítendő ülőhelyek elhelyezkedését az egészségügyi hatóságok és független orvosszakértők bevonásával állapították meg.

Azon szerencsés rajongóknak, akik jegyhez jutnak már a létesítmény bejáratánál át kell esniük egy ellenőrzésen. Ennek során kérdéseket tesznek fel nekik az egészségügyi állapotukról, valamint arról is, hogy a környezetükben volt-e koronavírus-fertőzött, továbbá érintésmentes lázmérésre is kötelezik őket.

A pálya területén az embereknek minimum két méternyi távolságot kell tartaniuk és 3 éven felül mindenki számára kötelező lesz a maszkviselés.

A tömörülés elkerülése érdekében jelentősen korlátozzák a rajongók mozgásterét.

A nyitás nem vontakozik az Xfinity Series június 20-ai futamára.

A nemzeti másodosztály autói továbbra is üres lelátók előtt fogják róni a köröket.

Ami a későbbi NASCAR-hétvégéket illeti, a poconói (június 26-28.), az indianapolisi (július 4-5.) és kentuckyi (július 9-10.) versenyek egészen biztosan zárt kapusak lesznek.


Kapcsolódó: Penske – Csak nézők előtt rendezzük meg az Indy 500-at


A július 15-én, a Charlotte Motor Speedwayen esedékes all-star futam sorsa még a levegőben lóg, akárcsak a három nappal később, már a Texas Motor Speedwayen rendezendő versenyeké.

A Kansas Speedway – amely július 23-25-én látja vendégül a NASCAR nemzeti szériáit – egyelőre szintén nézők nélküli futamokra készül. A pálya vezetősége azonban nem zárja ki, hogy ha a körülmények tovább javulnak, akkor mégis kinyithatnak a rajongók előtt.

A módosított NASCAR-naptár legutolsó, bejelentett helyszínéül szolgáló New Hampshire Motor Speedway augusztus 2-án lengeti be a zöld zászlót a Cup mezőnyének.

Arról egyelőre nincs információ, hogy lehetővé válik-e a jegyeladás ezen a pályán.

A most vasárnap, tehát június 14-én, a Homestead-Miami Speedwayre kiírt Dixie Vodka 400-on már szintén lesz 1000 néző lelátón.

A hétköznapi rajongók számára azonban még zárva lesznek a kapuk, miután a helyszínről csak a hadsereg és a készenléti szervek tiszteletjeggyel rendelkező dolgozói, illetve hozzátartozóik követhetik az eseményeket.hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy