Újra Dale Sr. előtt tisztelgett a 19 éve „paranormális” győzelmet aratott Harvick

Újra Dale Sr. előtt tisztelgett a 19 éve “paranormális” győzelmet aratott Harvick
credit:NASCAR


Kevin Harvick sikerével ért véget a NASCAR Cup Series múlt vasárnapi versenye az Atlanta Motor Speedwayen.

A 44 éves veterán számára külön jelentőséggel bír az 1.54 mérföldes ovál, mivel pontosan itt ünnepelhette főkategóriás karrierje legelső győzelmét is.

A tizenkilenc évvel ezelőtti mérföldkőnek azonban volt egy szomorú, egyben kísérteties mellékzöngéje is.

Harvick 2001-ben, Dale Eanhardt Sr. daytonai halálos balesetét követően kapta meg a lehetőséget a NASCAR királykategóriájában való debütálásra.

Az akkor 25 éves újonc nem csak a legenda Chevyjét kapta meg a Richard Childress Racingnél, de annak komplett felkészítő csapatát is maga mögött tudhatta.

Az Earnhardthoz kötődő 3-as szám helyett azonban Harvick kezei alatt már a 29-essel jelölték az autót.

Ennek ellenére viszont a 3-as, vele együtt pedig Earnhardt személye meghatározó, mi több, egyenesen hátborzongató egybeeséseket prezentált.Az AMS-en rendezett Cracker Barrel Old Country Store 500 március 11-én, hajszálpontosan három héttel a Daytona 500 után kapta meg a zöld zászlót.

A verseny nem csak a Winston Cup szezon negyedik – azaz az Earnhardt Sr. tragédiája utáni harmadik – állomása volt, de Harvick pályafutásának is a harmadik főkategóriás rajtját jelentette, amit végül sikerült egyenesen győzelemre váltania.

Az igazi csattanó viszont csak most jön: Harvick ugyebár az idény 4. futamán, a 29-es számú autóval az 5. helyről rajtolva – egy extrém szoros befutóban Jeff Gordont legyőzve –látta meg elsőként a kockás zászlót. 

A számok sorrendbe téve: 4-29-51, ami angolszász formátum szerint megegyezik Dale Earnhardt Sr. születési dátumával (1951. április 29.).

Nem csoda, hogy a hétszeres bajnok népes rajongótábora egyfajta égi jelet vélt belelátni a futam végeredményébe.

Harvick következő, atlantai győzelmére tizenhét évet kellett várnia (2018), míg a harmadikat most, a minden szempontból bizarr 2020-ban húzta be.

Egy dolog azonban nem változott: ezen két versenyen ugyanúgy tiszteleg Earnhart Sr. emléke előtt, mint 2001-ben.

A levezető köre alatt, három ujját az ég felé emelve.

A Megfélemlító rajongói pedig nem véletlenül érezhették úgy, hogy újra fátyolfelhő borult a szemük elé.