Penske: Csak nézők előtt rendezzük meg az Indy 500-at

Penske: Csak nézők előtt rendezzük meg az Indy 500-at
credit:IndyCar


Roger Penske ellentmondást nem tűrően kijelentette, szóba sem jöhet az Indianapolis 500 zárt kapuk mögötti lebonyolítása.

Jelen tervek szerint az ikonikus verseny augusztus 23-án kapja meg a zöld zászlót. Az IndyCart, valamint az Indianapolis Motor Speedwayt is tulajdonló üzletember azonban attól sem zárkózik el, hogy egészen októberig halasszák a rajtot, ha csak így lehetséges a nézők előtti megrendezése.

„Bízzanak bennem, az Indy 500-at rajongók előtt fogjuk lefutni” – nyomatékosította Penske a RACER-nek adott interjújában. „Még közel három hónap van addig és szerintem rendben leszünk, de csakis szurkolókkal a lelátókon.”Korábban felmerült, hogy már az IMS road vonalvezetésén július 4.-ére kiírt GMR Grand Prix-re is beengednek – ha csak limitált számban is – nézőket, ez az ötlet azonban gyorsan kútba esett.

„Voltak terveink arról, hogy a [NASCAR-ral közösen szervezett] brickyardi hétvégét rajongók előtt rendezzük, de ennek nem volt sok értelme. Nem akarunk semmi olyasmit csinálni, aminek káros következményei lehetnek az Indy 500-ra. Ha ilyen korán beengedjük a nézőket és bármi probléma adódik, az teljes mértékben bezárta volna az ajtót az Indianapolis 500 előtt.”

Penske-ék folyamatosan kapcsolatban állnak a helyi és szövetségi hatóságokkal. Az üzletember azonban leszögezte, hogy ezek semmiféle nyomást nem helyeztek rá annak irányába, hogy júliusban távol tartsák a szurkolókat a lelátóktól.

„Mi magunk hoztuk meg a döntést. Az elmúlt hét folyamán számos tárgyalást bonyolítottunk le, Mark Miles és én beszéltünk telefonon a kormányzóval, valamint a polgármesterrel, végül pedig arra jutottunk, hogy még nem nyitjuk ki a kapukat. Senki nem kényszerített bennünket erre, mi magunk gondoltuk úgy, hogy mindent figyelembe véve ez a legjobb döntés.”