NASCAR: Harvick nyert, Wallace alaposan ráijesztett az emberekre Atlantában

NASCAR: Harvick nyert, Wallace alaposan ráijesztett emberekre Atlantában
credit:NASCAR


Idei második, teljes Cup-karrierjét tekintve pedig az ötvenegyedik győzelmét ünnepelhette Kevin Harvick az Atlanta Motor Speedwayen rendezett Folds of Honor QuickTrip 500-on.

A Stewart-Haas Racing versenyzője a futam 325 köréből 151-et töltött vezető pozícióban, a befutó pillanatában pedig 3.527 másodpercet vert a közvetlenül mögötte célba ért Kyle Buschra.

Harvick rekordja az 1.54 mérföldes, atlantai oválon még impresszívebb, lévén nem kevesebb, mint összesen 1212 körön át haladt az élen az elmúlt kilenc itt rendezett verseny során.

Ezt a labdát Busch le is csapta:

“Atlanta mestere győzött le, úgyhogy ez a nap mégsem volt annyira rossz.”A képzeletbeli dobogó harmadik helyét Martin Truex Jr. foglalhatta el, ezzel idei első top 5-ös befutóját is prezentálva. A Joe Gibbs Racing pilótája továbbá a futam első és második szakaszát is megnyerte.

A legjobb öt sorrendjét Ryan Blaney és Denny Hamlin tette teljessé.

Nem ez lesz viszont a kedvenc futama többek között William Byronnak. A Hendrick Motorsports ifjonca a 32. körben defektet kapott, ami miatt be kellett iktatnia egy extra kiállást. A 22 éves pilóta végül csak a 33. helyen zárt.Szintén gyorsan el szeretné felejteni ezt a napot a Front Row Motorsports is. A csapat mindkét versenyzőjének sikerült egy-egy sárga zászlós szakaszt előidéznie: John Hunter Nemechek a 95. körben pördült ki, Michael McDowell pedig a 202.-ben.

A legijesztőbb pillanatokat azonban Bubba Wallace okozta a leintést követően.

A Richard Petty Motorsports pilótája először az autójából kiszállva lett rosszul, majd később élő adásban, interjú közben vesztette el kis híján az eszméletét.

Wallace-t mentővel szállították a pálya orvosi központjába, ahol dehidratáció miatt kezelték. Szerencsére szűk egy óra után már elég jól lett ahhoz, hogy elhagyhassa a pályát.

Az ötszáz (és fél) mérföldes verseny, valamint a meleg nem csak a 26 éves alabamait viselte meg, hanem Ryan Newmant is. A Roush Fenway Racing veteránjának néhány percre a pitfal alá is le kellett ülnie, hogy összeszedje magát.

A NASCAR Cup következő fordulóját június 10-én, a Martinsville Speedwayen rendezik.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy