Newgarden indulhat a pole-ból az IndyCar texasi szezonnyitóján

Newgarden indulhat a pole-ból az IndyCar texasi szezonnyitóján
credit:IndyCar


Josef Newgarden kezheti meg az első helyről az NTT IndyCar Series 2020-as idényének első fordulóját.

A Team Penske kétszeres -egyben regnáló – bajnoka 215.740 mph-s átlagsebességgel zárta az élen a kvalifikációt, időben kifejezve 0.0228 másodpercet adva a Chip Ganassi Racinget szolgáló Scott Dixonnak.

A harmadik pozícióból Simon Pagenaud rajtolhat. A Team Penske pilótája az Andretti Autosportot szolgáló Ryan Hunter-Reay-jel osztozik a második soron.

A legmagasabban zárt újonc a Dale Coyne Racinges Alex Palou lett, aki a tizenhatodik helyről várhatja a zöld zászlót.A kvalifikáción nem vett részt az Ed Carpenter Racing debütánsa, Rinus Veekay. A holland versenyző a szabadedzésen törte össze a 21-es Dallara-Chevyt, a javítási munkálatokkal pedig a csapat nem készült el időre.

Szintén kihagyta az időmérőt Santino Ferrucci is, miután a Dale Coyne Racing úgy látta, hogy a gyakorlás során tapasztalatakat figyelembe véve további módosításokat kell eszközölni az autón.

Az edzéshez hasonlóan a kvalifikáció sem múlt el baleset nélkül. A fallal ezúttal Takuma Sato kötött az ajánlottnál közelebbi kapcsolatot, szerencsére azonban az RLL Racing veteránja sértetlenül hagyta el járművét.

A Genesys 300 nevű futam magyar idő szerint 2:00-kor rajtol el.