IndyCar: Scott Dixon zárta az élen a kaotikus szabadedzést Texasban

IndyCar: Scott Dixon zárta az élen a kaotikus szabadedzést Texasban


Az ötszörös bajnok Scott Dixon bizonyult a leggyorsabbnak a 2020-as IndyCar-szezon legelső szabadedzésén.

A Texas Motor Speedway másél mérföldes oválján rendezendő szezonnyitót megelőzően kiírt, egyetlen gyakorláson az új-zélandi 215.995 mph-s átlaggal repítette az élre a 9-es számot viselő Dallara-Hondáját.

A Chip Ganassi Racing veteránja mögött a második helyen Colton Herta (Andretti Harding Steinbrenner Racing) végzett 214.491 mph-val, míg a harmadik legjobb tempót az Arrow McLaren SP-s Patricio O’Ward produkálta 214.326 mph-val.A kétórás edzés során a versenyzők rendesen küszködtek a csúszós aszfalttal, valamint a nagy hőséggel.

Rögtön elején az Ed Carpenter Racing újoncának, Rinus VeeKaynek sikerült összetörnie az autóját, de szerencsére a fiatal hollandnak a haja szála sem görbült.

A #21 Dallara-Chevy azonban hatalmas ütést kapott a bal oldalán, aminek következtében többek között megsérült az első és hátsó felfüggesztés, valamint a sebességváltó is.

A csapattulajdonos/oválpilóta Carpenternek szintén része volt meleg pillanatokban, miután a 4-es kanyarból kijövet elvesztette uralmát a munkaeszköze felett, de neki legalább sikerült távol maradnia a faltól.

Nem sokkal később Ryan Hunter-Reay személyében egy másik veterán viszont már nem tudta elkerülni a csattanást. Az Andretti Autosport versenyzője a 2-es kanyart követően ütközött a falnak, az incidensnek pedig a jobb felfüggesztés kárát is látta.

Az egynapos program a kvalifikációval folytatódik magyar idő szerint 23:00-tól, majd ezt követi maga a verseny hajnali 2 órai kezdettel.