Egy évtized után végre új pálya csatlakozik a NASCAR Cup naptárához!

Egy évtized után végre új pálya csatlakozik a NASCAR Cup naptárához!
credit:NASCAR


Egy évtized után végre új pálya csatlakozik a NASCAR Cup naptárához!

A NASCAR Cup Series hivatalosan bejelentette, hogy 2021-ben, a Nashville Superspeedway képében újabb helyszínnel gazdagodik a versenynaptár.

A Tennessee államban lévő pálya 2001-ben nyitotta meg kapuit, az elkövetkezendő tíz évben pedig vendégül látta az IndyCar, az ARCA, valamint a NASCAR Xfinity és Truck Series mezőnyét is.

Az 1.3 mérföldes ovál azonban hiába reménykedett abban, hogy a NASCAR királykategóriáját is felveheti a repertoárjába, ami – a rendezvényeik csökkenő nézőszáma mellett – végül a létesítmény 2011-es, nyilvánossági előtti bezárásához vezetett.

A pályát innentől fogva már csak tesztekre, valamint élményautózásra használták.

Most azonban fordult a kocka.

A Nashville Superspeedwayt tulajdonló Dovert Motorsports négy éves együttműködésről szóló megállapodást írt alá a NASCAR-ral, aminek köszönhetően nem csak újranyithatnak, de végre a Cup Seriest is üdvözölhetik.Az első versenyre előreláthatólag 2021. június 21-én fog sor kerülni.

A pálya érkezésének következtében az eddig évente két futamnak otthont adott Dover International Speedway várhatóan elveszti a tavaszi versenyét.

“Köszönhetően a Dover Motorsportsnak és a közvetítő partnereinknek, izgatottan jelentjük be, hogy a NASCAR visszatér Nashville-be” – nyilatkozta a szervezet elnöke, Steve Phelps. “A nashville-i piac létfontosságú számunkra. Az, hogy a Cup Series versenyezni fog a Nashville Superspeedwayen jó alapként szolgál majd ahhoz, hogy szándékaink szerint egy dinamikus menetrenddel rukkoljunk elő 2021-re.”

A legutolsó két pálya, amely új belépőként csatlakozott a Cuphoz a Kentucky Speedway és a Kansas Speedway volt, még 2011-ben.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy