Csak egyetlen autót indít Texasban a Carlin

Csak egyetlen autót indít Texasban a Carlin
credit:IndyCar


A Carlin Racing hivatalosan bejelentette, hogy csak a 59-es számú Dallara-Chevyt nevezik az IndyCar szombati, Texas Motor Speedwayre kiírt versenyén.

A Trevor Carlin vezette gárda a döntést anyagi okokkal indokolta.

„A jelenlegi koronavírus-járvány gazdaságot érintő hatásai miatt az eredetileg tervezett, 31-es számú autót mégsem indítjuk az NTT IndyCar Series Texas Motor Speedwayen esedékes szezonnyitóján” – olvasható a csapat sajtóközleményében. „Továbbra is folytatjuk a munkát európai partnereinkkel annak érdekében, hogy a 2020-as idény további részében már két gépet küldjünk pályára. A most hétvégi Genesys 300-on a korábbi terveknek megfelelően Conor Daly képviseli a Carlint az 59-es Gallagher Dallara-Chevy volánja mögött.”A Carlin mindeddig csak az 59-es autó pilótafelállását nevezte meg hivatalosan.

Az épített/utcai pályás futamokon, valamint a 104. Indy 500-on Max Chilton, a maradék oválokon pedig a már említett Daly pattanhat volán mögé.

A 31-es számú gép kapcsán csak Felipe Nasrt jelentették be még a járvány előtt.
A brazil a márciusra tervezett – végül azonban szezonzáróvá átminősített -, St. Petersburg-i versenyen debütálhatott volna.

Az elmúlt hónapok eseményei következtében azonban Nasr jövője is kérdőjelessé vált a csapatnál.