Mázlifaktor kimaxolva: Már megint Keselowski húzta ki a pole-t

Mázlifaktor kimaxolva: Már megint Keselowski húzta ki a pole-t
credit:NASCAR


A Bristol Motor Speedwayen vasárnap esedékes Supermarket Heroes 500 a második olyan versenye lesz a NASCAR Cup koronavírus-hiátus utáni naptárának, amelynek rajtsorrendje sorsolás útján dőlt el.

A közös pont pedig bennük az, hogy a pole-t mindkét esetben Brad Keselowski húzta ki.

A Team Penske sztárja – aki amúgy múlt héten behúzta az ikonikus, charlotte-i Coke 600-at – a járványszünet utáni legelső, darlingtoni fordulón már megnyerte magának az első startpozíciót.

A mázlifaktor a május 31-én, a Bristol Motor Speedwayen esedékes verseny előtt sem hagyta el és a sorsolásnak köszönhetően újra ő várhatja az élről a zöld zászlót.A rajtrács alapjának ezúttal is az autók összetett pontversenyét tekintették.

A prioritást a 36 charterrel rendelkező csapat élvezte, amelyeket három részre bontottak (1-12., 13- 24., 25-36.), majd külön-külön sorsolást rendeztek számukra.

A 37-40. pozíciókat a charterrel nem rendelkező nevezők alkotják. Számukra nem írtak ki sorshúzást, az ő sorrendjüket a pontversenyben elfoglalt helyük alapján határozták meg.

Az összetettben jelenleg az ötödikként jegyzett Keselowski melletti, második rajtpozíciót az egyébként a potverseny kilencedik helyét elfoglaló Aric Almirolta (Stewart-Haas Racing) húzta ki.

A második sorból a Team Penske maradék kétharmada, vagyis Joey Logano és Ryan Blaney indulhat.

A bajnoki éllovas Kevin Harvick a sorsolás értelmében a nyolcadikként kezdheti meg a versenyt.


A teljes rajtrács: