Győzelemmel zárta karrierje legkiábrándítóbb hetét Chase Elliott

Győzelemmel zárta karrierje legkiábrándítóbb hetét Chase Elliott
credit:NASCAR


Négy nappal azután, hogy csapata hibásnak bizonyult stratégiai döntése miatt elvesztette a Coke 600-at, Chase Elliott kárpótlásra lelt.

Az ikonikus versenyhez hasonlóan, szintén a Charlotte Motor Speedway másfél mérföldes oválján lebonyolított, háromszáz mérföldes Alsco Uniforms 500 döcögősen indult.

Az eredetileg szerdára kiírt versenyt teljes egészében elmosta az eső, így a NASCAR-nak egy napal el kellett halasztania a rajtot.

Az időjárás miatt azonban a csütörtöki nap sem múlt el zökkenőmentesen, miután a futam első szakaszában közel egy órára be kellett lengetni a piros zászlót villámlás és csapadék miatt

Ezután viszont már probléma nélkül teljesíteni tudta a mezőny távot, a leintés után pedig Chase Elliott örülhetett a legjobban.A Hendrick Motorsports ifjonca 28 körrel a vége előtt vette át a vezetést az ekkor már egyre jobban betegeskedő autójával küzdő Kevin Harvicktól, majd magabiztosan be is húzta idei első, egyben karrierje hetedik főkategóriás győzelmét.

„A Coke 600-on történtek nagyon kiábrándítóak voltak” – nyilatkozta Elliott, akinek komoly esélye lett volna az említett futam megnyerésére is, a csapata azonban az overtime előtt kihívta a pitbe, innentől pedig lényegében el is szállt minden reménye.

A hatszáz mérföldes viadal előtt néhány nappal ráadásul egy másik, kézzel fogható győzelemre is keresztet vethetett. A darlingtoni futam hajrájában a második helyen haladt, amikor hátulról Kyle Busch ráfutott, kiforgatva ezzel az autóját a pályáról.

„Nagyon kemény hetünk volt. Meg kellett birkóznunk komoly veszteségekkel, a vasárnapi pedig mind közül a legszívfacsaróbb volt. Nem csak azért, mert a Coke 600-ról volt szó. A Cup Seriesben nagyon nehéz nyerni, bármelyik futamról is legyen szó. Nagyra becsülök mindenkit a Hendrick Motorsportsnál és a Chevrolet-nál, mivel borzasztó keményen dolgoztak.”

https://twitter.com/CLTMotorSpdwy/status/1266206409865211904

A 24 éves pilóta két nappal korábban, kedden már ünnepelhetett egy győzelmet.

A NASCAR nemzeti harmadosztályát képező Truck Seriesben sikerült lenyomnia Kyle Buscht, amivel a kétszeres bajnok fejére kitűzött, százezer dolláros vérdíjat is behúzta.

Elliiott – aki egyúttal Busch 668 napig tartó veretlenségi sorozatára is pontot tett ebben a szériában – az összeget jótékonysági célokra ajánlotta fel.

Az Alsco Uniforms 500 második helyén Denny Hamlin zárt, míg harmadikként Ryan Blaneyt érte a kockás zászló.

Befért továbbá még a legjobb öt közé Ricky Stenhouse Jr. és Kurt Busch is.


Az autója vezethetőségével bajlódó Harvick végül csak a tizedikként ért célba.

A Stewart-Haas Racing veteránja azonban még így is folytatni tudta pozitív sorozatát és immár zsinórban a tizenharmadik versenyét zárta a top 10-ben

A futam első szakaszát Joey Logano, a másodikat pedig Alex Bowman nyerte.

A leglátványosabb jelenetet Garrett Smithley produkálta, akinek autója egy ütközés után fogott tüzet nem sokkal a rajt után.

A regnáló bajnok Kyle Busch szintén nem teszi ki ezt a futamot az ablakba, miután egy defekt következtében soron kívüli kiállást kellett eszközölnie és végül csak a 29.-ként zárt, két kör hátrányban.

Az összetettet továbbra is Harvick vezeti, míg a második pozícióban Loganót, harmadikként pedig Elliottot jegyzik.