Kyle Larson: Örülök, hogy senki nem látott, amikor sírtam

Kyle Larson: Örülök, hogy nem láttak az emberek sírni
credit:World of Outlaws


Saját bevallása szerint Kyle Larson félt a World of Outlaws múlt hétvégén, Missouriban rendezett fordulójától.

Ezen eseményt a szervezet már limitált számú nézőközönség előtt rendezte meg, a 27 éves amerikai pedig attól tartott, hogy néhány rajongó inzultálni fogja a lelátókról.

Ilyesmire azonban szerencsére nem került sor.

A helyszínen tartózkodó szurkolók sokkal inkább maximális támogatásukról biztosították Larsont. Mi több, egy emberként törtek ki üdvrivalgásban, amikor az I-55 Raceway 1/3 mérföldes oválján megfutotta a valaha volt leggyorsabb kört, egy nappal később pedig behúzta a főverseny első helyét is.

A sikert ráadásul csak még inkább felértékeli, hogy Kyle ezt megelőzően még soha nem versenyzett ezen a pályán.

„Őszintén szólva örülök, hogy a rekord után mindenki a pálya belső területén volt, mert amikor egyedül visszasétáltam a szállítókamionhoz teljesen elérzékenyültem, folyt a szememből a könny” – nyilatkozta a WoO hivatalos oldalának Larson. „Őrült, nagyon durva heteken vagyok túl, ezért minden egyes eredmény, még az egészen kicsik is iszonyú sokat jelentenek nekem.”

A fiatal pilóta élete április 12-én állt a feje tetejére, amikor egy virtuális futamon – miközben azt hitte, mikrofonja nem csatlakozik az élő streamhez – „niggernek” nevezte az egyébként fehér bőrű spotterét.

A folytatás már mindenki számára ismert: Larson elvesztette szinte az összes szponzorát, a Cup Seriesben őt versenyeztetett Chip Ganassi Racing kirúgta, a NASCAR pedighatározatlan időre felfüggesztette.

Ha mindez nem lett volna elég, még otthonát is el kellett hagynia, mivel rengeteg halálos fenyegetést kapott, miközben a lakcíme virálisan terjedni kezdett a közösségi médiában.

Kyle azóta elvégezte a számára a stock-car szervezet, valamint a WoO által egyaránt előírt, szociális érzékenységet fejlesztő terápiát, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy újra aktiválják az engedélyét

A hírek szerint a NASCAR-nál még nem kérvényezte felfüggesztésének eltörlését, a karrierje gyökerét jelentő dirtoválokra azonban máris visszatért.

„Én határozottan olyasmi, amit nagyon szeretek. Általánosságban véve én egyszerűen csak imádok versenyezni. Boldog vagyok, hogy még mindig csinálhatom és közben a legközelebbi barátaimmal lehetek.”

credit:World of Outlaws

Kyle – akinek saját csapata is van a WoO-ban – nem mulaszott el köszönetet mondani a számára autót biztosító Paul Silvának sem.

„Nagyon büszke vagyok Paulra és mindenki másra is, aki segíti a gárdáját. Mindannyian kiállnak mellettem a hibám ellenére is. Elmondhatatlanul sokat jelent ez nekem. Megróbálom annyira jól érezni magam, amennyire csak lehet és igyekszem elterelni a gondolataimat a negatív dolgokról. Az, hogy most itt lehetek magabiztosságot ad.”

Larson egyelőre nem tudja, hogy miként alakul a jövője, sőt, még az idei évre sincs konkrét terve.

Bár jelenleg a dirt pályákon hasít, Kyle a NASCAR-ba is szeretne visszatérni.

„Furcsa nézni a tévében a NASCAR-t. Remélem, hogy egy napon újra lehetőségem lesz a Cupban versenyezni. Az időt most arra használom, hogy figyeljek, tanuljak és releváns maradjak a saját magammal szemben támaszotott elvárásoknak megfelelően. Így ha egy lehetőség felbukkan, akkkor teljes mértékben készen fogok állni a tőlem telhető legjobb munkát végezve.”