Chase Elliott vetett véget Kyle Busch 668 napja tartó veretlenségi sorozatának

Chase Elliott vetett véget Kyle Busch 668 napja tartó veretlenségi sorozatának
credit:NASCAR


Az elmúlt két NASCAR Cup-futamon történt fiaskókat követően Chase Elliott végre, jól megérdemelten eljutott a Victory Lane-re.

Bár jelen sikert a nemzeti harmadosztályt kepező Truck Seriesben aratta, ez azonban mit sem változtat a lényegen, miszerint a hajrában a kétszeres – egyben regnáló – királykategóriás bajnokot, Kyle Buscht gyűrte le.

Azt a Kyle Buscht, aki a múlt heti, második darlingtoni verseny végén kiütötte a mezőnyből, megfosztva ezzel a győzelem lehetőségétől.

A három nappal későbbi Coke 600-on Elliott ráadásul szintén elbukta a már kézzel fogható távolságban lévő trófeát, ezúttal egy rossz stratégiai döntés miatt.„Nagyon jól szórakoztam” – nyilatkozta a 24 esztendős pilóta, aki karrierje harmadik győzelmét ünnepelhette a Truck mezőnyben, ebből is az elsőt a Charlotte Motor Speedwayen. „Régen volt már ebben részem. A vasárnap történteket nem feledteti ugyan, de ettől még ez egy igazán jó éjszaka volt. Örülök, hogy nyertem és tehettem valamit a vírus elleni küzdelemben is.”

Elliott ezt megelőzően utoljára 2017-ben, Martinsville-en indult Truck-futamon, amit szintén meg is nyert.

Mostani győzelme egyben azt is jelentette, hogy pontot tett Busch 668 napja tartó veretlenségi sorozatára a bajnokságban.

A most 35 éves klasszis a 2018. júliusi, poconói verseny óta minden egyes Truck-futamot – szám szerint hetet – megnyert, amelyekre csak nevezett. Ennek az érának azonban most már vége.


A siker révén Elliott megkaparintotta azt a 100.000 dolláros „vérdíjat” is, amit még tavasszal hirdetett ki Kevin Harvick, valamint a Truck Series főszponzorának, a Gander RV & Outdoorsnak vezérigazgatója, Marcus Lemonis.

Ezt az összeget annak a teljes szezonos Cup-pilótának ajánlották fel, aki valamelyik alsóbb kategóriában le tudja győzni a „kicsik” között előszeretetettel vitézkedő Buscht.

A pénzt Elliott egy olyan – egyelőre meg nem nevezett – alapítványnak adományozza, amely valamilyen formában kötődik áll a koronavírussal szembeni harchoz.

A leintés után Chase, saját bevallása szerint hirtelen ötlettől vezérelve leutánozta ellenfele híres, ünnepélyes meghajlását.

„Az utánzás a hízelgés egyik formája” – reagált erre Busch, aki hétfőn megnyerte a szintén Charlotte-on rendezett Xfinity Series-futamot.

„Cukinak tartottam.”

A verseny harmadik helyén Zane Smith ért célba, aki ezzel a legmagasabban zárt újonc islett.