Négy versenyről eltiltották Denny Hamlin csapatának tagjait

Négy versenyről eltiltották Denny Hamlin csapatának tagjait
credit:NASCAR


A NASCAR hivatalosan bejelentette, hogy négy versenyre szóló eltiltással sújtják a Joe Gibbs Racing 11-es számú autóján dolgozó gárda vezetőit.

A büntetés a Denny Hamlin által vezetett Toyota felkészítő csapatának főnökét, Chris Gabehartot, a versenygép körüli szerelői munkák ellenőrzéséért felelős Brandon Griffeth-t, valamint a főmérnök Scott Simmonst érinti.

A szankciókra azt követően került sor, hogy a május 24-ei, charlotte-i Coke 600 felvezető körei alatt Hamlin autójáról leesett a ballaszt.

A NASCAR kiemelten kezeli ezt a problémát, mivel egy meglehetősen nehéz elemről van szó, ami életveszélyes helyzetet eredményezhet, ha a pályán, menet közben szakad le a járműről.„Biztonsági szempontból ez egy rendkívül komoly dolognak számít” – nyilatkozta a SiriusXM Radiónak a szervezet alelnöke, Scott Miller.

„Ezek a ballaszt-darabok hatalmasak. Láttunk már példát arra, hogy nekicsapódtak versenygépeknek és komoly károkat okoznak. Szerencsére személyi sérülés még nem történt miattuk, de ha rosszkor, rossz szögben érné az autót, akkor annak egészen biztosan nem lenne jó vége. Ezért ilyen nagy a büntetés mértéke.”

Nem csak a JGR 11-esének csapata zárta szankciókkal a Coke 600-at.

A Brad Keselowski mögött másodikként célba ért Jimmie Johnsont utólag diszkvalifikálták, miután autója megbukott a technikai ellenőrzésen.