Keselowski nyerte a NASCAR valaha volt leghosszabb versenyét!

Keselowski nyerte a NASCAR valaha volt leghosszabb versenyét!


Brad Keselowski overtime-ban, a nyomában loholó Jimmie Johnsont legyűrve kaparintotta meg a 2020-as Coca-Cola 600 legjobbjának járó trófeát.

A Team Penske pilótája ezzel királykategóriás pályafutása 31. győzelmét ünnepelhette, ebből is a legelsőt a Cup Series egyik koronaérkszerének számító futamon.

A szokás szerint a Charlotte Motor Speedwayen rendezett 600 egyben a NASCAR történetének valaha volt leghosszabb versenye is lett.

Az overtime-szakasznak köszönhetően ugyanis az eredetileg 600 mérföldben (966 km) meghatározott táv nem kevesebb, mint 607.6 mérföldesre (978 km) nyúlt.

A hosszabbítást a Hendrick Motorsportsot szolgáló William Byron defekt miatti megpördülése váltotta ki a tervezett leintés előtt két körrel.

Az addig élen állt – egyébként szintén hendrickes – Chase Elliottot ekkor csapata kirendelte a pitbe. A stratégia azonban nem jött be, így a 24 éves tehetség lényegében búcsút is mondhatott a győzelemről szőtt álmainak.Elliottnak ráadásul ezt négy nap leforgása alatt immár másodszor kellett megemésztenie (a május 21-ei, darlingtoni forduló hajrájában Kyle Busch ütötte ki az élmezőnyből).

A restartkor már Keselowski haladt az élen, aki a kétkörös overtime során végig sikeresen maga mögött is tudta tartani Johnsont.A teljes szezonos szerepléstől év végén visszavonuló, hétszeres bajnoknak be kellett érnie a második pozícióval, ami azonban még így is a legjobb befutója a 2019. júliusi, daytonai futamon szerzett harmadik helye óta.


UPDATE: Nem sokáig örülhetett Johnson, mivel a leintés után diszkvalifikálták.


Elliott végül a harmadikként tudott befutni.

„Az elmúlt években már többször is kihullott a kezeim közül ez a verseny” – nyilatkozta a Foxnak Keselowski, aki ezzel az elsőséggel bebiztosította helyét a rájátszásban. „Ma is azt hittem, hogy veszíteni fogunk. Buktunk már el pontosan úgy, mint ahogyan ma Chase, ami tényleg nagyon gáz. Ma viszont végre megnyertük és annyira örülök a csapatomnak! Azt kívánom, bárcsak a feleségem és lányaim is itt lehetnének velem. Ez óriási győzelem! Ez a Coke 600! Most már csak egy kipipálandó, nagy verseny maradt hátra számomra: a Daytona 500.”


A 2012-es Cup-bajnok elsősége egyben azt is jelenti, hogy most először tudott a Ford ellátogatni a Coca-Cola 600 Victory Lane-jére 2002 óta.

A verseny első két szakaszát Alex Bowman, míg a harmadikat Joey Logano nyerte meg.

Nem fog szívesen visszaemlékezni azonban erre a versenyre Denny Hamlin, akinek Toyotájáról már a felvezető körökben leesett a ballaszt. Az idén már két győzelemnél járó pilóta emiatt kénytelen volt visszagurulni a pitbe, hogy a csapata helyrehozza a hibát.

A Joe Gibbs Racing sztárja végül nyolc kör hátrányban, a harmincadikként zárt.A nap leglátványosabb balesetét Clint Bowyer produkálta. A Stewart-Haas Racing 14-es számú Fordját terelgető veterán az első szakasz végén vágódott látványos szikraeső közepette a falnak.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a 40 éves versenyzőnek egy haja szála sem görbült.


Az alábbi eredménylistából a kizárása miatt Johnsont értelemszerűen ki kell venni és a 40. helyig sorolni.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy