Busch vigasztalta a csalódott Elliottot az újabb elbukott győzelem után

Busch vigasztalta a csalódott Elliottot az újabb elbukott győzelem után
credit:NASCAR


Az elmúlt hét folyamán Chase Elliott kétszer is megtapasztalta, hogy milyen egy, már szinte kézzel fogható távolságban lévő győzelmet önhibáján kívül elveszíteni.

A darlingtoni 500 km-es verseny hajrájában Kyle Busch lökte ki – saját bevallása szerint nem szánt szándékkal -, a Coca-Cola 600-on pedig tulajdonon csapatának stratégiája nem vált be

Az ikonikus futam overtime-szakasza során a Hendrick Motorsports 24-es Chevyjét irányító Alan Gustafson úgy döntött, kihívja vezető pozícióból Elliottot új abroncsokért.A pitkiállás után a 24 éves pilóta csak a 11. helyre tért vissza, azon nyolc autó mögé, amelyek gárdái úgy határoztak, használt gumikon próbálják meg befejezni a futamot.

Chase tudott pozíciókat nyerni, de Brad Keselowskit és Jimmie Johnsont már nem tudta legyűrni.

Utóbbi csapattársának autója azonban megbukott a technikai ellenőrzésen, aminek következtében ki is zárták, így Elliott végül feljött a második pozícióba.

Ez azonban egyáltalán nem feledteti a két elvesztett győzelmet négy nap leforgása alatt.

„Ki*aszottul vicceltek velem?” – üvöltötte a csapatrádión a hatszoros Cup-futamgyőztes. „Ez ki*aszott hihetetlen! Mindig van valami!”


Később már némiképp beletörődött a helyzetbe.

„Ez a hét nagyon szerencsétlenül alakult” – summázta a leintés utáni interjújában Elliott. „A legjobb döntést próbáljuk mindig meghozni a rendelkezésre álló információk alapján. Alan döntött, a csapat beleegyezett, de végül nem jött be.”

Ironikus módon az elsők között pont Kyle Busch – akinek néhány nappal korábban még nyilvánosan konfrontálódott – sietett lelket önteni belé.

Amikor az NBC riportere megkérdezte Chase-t, hogy a kétszeres, egyben regnáló bajnok mit mondott neki, a csalódott ifjonc csak annyit válaszolt:

„Egyszerűen csak sajnált bennünket.”