Megszerezte a botrány utáni első győzelmét Kyle Larson

Megszerezte első győzelmét a botrány óta Kyle Larson
credit:WoO

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet utáni második versenyhétvégéjét rendezte meg a World of Outlaws.

A május 8-ai, knoxville-i fordulót még zárt kapuk mögött futották le, a mostani, Missouriban lebonyolított eseményre viszont már – igaz, limitált számban – nézőket is beengedtek.

Az I-55 Raceway 1/3 mérföldes oválján Kyle Larson már az első napon elkapta a fonalat és az edzés során rögtön óriási pályacsúcsot állított be.

A 27 éves pilóta a pénteki főversenyt azonban még csak a másodikként zárta sógora, a regnáló WoO-bajnk Brad Sweet mögött.

A szombati futam végén viszont már ő haladt át elsőként a kockás zászló alatt, aminek révén a 20.000 dolláros fődíjat is zsebre vághatta.A győzelemben azért a szerencse is közrejátszott, mivel a versenyt addig magabiztosan vezető Sheldon Haudenschild nem sokkal a féltáv után nagyot bukott.

Larson így örökölte meg az első helyet.

A teljesítményéből viszont ez semmit sem von le, pláne ha hozzátesszük, hogy az utolsó tizenkét kört már hibás hátsó felfüggesztéssel teljesítette.

„Nem tudom eléggé megköszönni, amit az elmúlt néhány hétben a szurkolóktól kaptam” – nyilatkozta Larson, aki április közepén vesztette el állását a NASCAR-ban, miután egy virtuális futamon elhagyta a száját egy rasszistának minősített sértés. „El nem lehet mondani, hogy ez mennyit jelent nekem… Le sem tudom írni, amit most érzek. Nem lehetek elég hálás a csapatnak, az autó támogatóinak, a családomnak, a barátaimnak, a rajongóknak és mindnekinek, aki otthon nézte ezt a versenyt. Alig várom, hogy lássam, hogyan alakul a jövőm.”

Larson ezzel karrierje kilencedik győzelmét ünnepelhette a World of Outlaws dirt pályáin.