Fernando Alonso kétszer is rommá verte a legendák mezőnyét Indianapolisban

Fernando Alonso kétszer is rommá verte a legendák mezőnyét Indianapolisban

A virtuális versenyzés valaha volt talán legimpozánsabb mezőnyével rendezték meg a Legends Trophy duplafordulóját az Indianapolis Motor Speedway oválján.

Az eredménylista tetején azonban mindkét futam végén ugyanaz a név szerepelt: Fernando Alonsoé.

A spanyol szupersztár alig egy hete esett át az eSport-tűzkersztségen, a Zandvoorton rendezett versenyeket azonban akkor még nem tudta befejezni.Az indianapolisi oválon azonban mindezt feledtette és magabiztosan húzta be mindkét futamot.

Az első forduló hajrájában a 38 éves oviedói volt csapattársával, Jenson Buttonnal vívott késhegyre menő csatát.

A harcból végül Alonso jött ki győztesként, aki egy teljes autónyi hosszal haladt át a célvonalon a brit előtt.

A harmadik pozícióban Jan Magnussen zárt, de befért még a top 5-be Tiago Monteiro és Tony Kanaan is.


A második verseny rajtrácsát az első végeredményének fordított sorrendje alapján határozták meg.

Ebből adódóan Alonso csak a huszonegyedik pozícióból kezdhette meg a 20 perces viadalt, de ez egyáltalán nem okozott számára problémát. Az egyaránt kétszeres F1-es világbajnok és Le Mans-i győztes rövid idő alatt feltornászta magát az élmezőnybe, ahonnan meg sem állt a vezető pozícióig.

Nagyszerűen éreztem magam a szimulátorban ma” – mondta Alonso, aki normál körülmények között már nem a virutális pályán, hanem a valódi IMS-en készülne a 104. Indianapolis 500-ra.

A koronavírus miatt azonban ez a viadal augusztus 23-ára halasztódott, Fernandót viszont egy picit azért kárpótolta ez a dupla siker.

„Megszereztem az első győzelmeimet az eSportban! Remélem mindenki más is annyira élvezte a versenyeket, mint én a volán mögött.”

Alonso és Monteiro mögött a képzeletbeli dobogó legalsó fokát a háromszoros Indy 500-győztes Helio Castroneves kaparintotta meg.

A Legends Trophy-sorozat állandó résztvevőjének számító Button ezúttal csak a negyedik lett, a titulusért folyó csatában legnagyobb ellenfeleinek számító Emanuele Pirro, Juan Pablo Montoya és Jan Magnussen azonban még hátrébb zártak, így a 2009-es F1-es világbajnok tetemes pontelőnyben várhatja a soron következő fordulót.

Az eSport-bemutatkozását megejtett, 80 esztendős Mario Andretti az első futamot nem tudta befejezni, a másodikat viszont a 19. helyen zárta.