Két nappal gyermeke elvesztése után, könnyek közt aratott győzelmet Chase Briscoe

Két nappal gyermeke elvesztése után, könnyek közt aratott győzelmet Chase Briscoe
credit:NASCAR


Az érzelmek teljes skáláját élte meg alig 48 óra leforgása alatt Chase Briscoe.

A 25 éves versenyző komoly csatában győzte le Kyle Buscht a darlingtoni Toyota 200-on, amely a NASCAR nemzeti másodosztályát képező Xfinity Series első versenye volt a koronavírus-járvány miatt életbe lépett kényszerszünet óta.

„Ez jóval több számomra egy futamgyőzelemnél” – nyilatkozta könnyek között Briscoe. „Életem legnagyobb napja a mai, közvetlenül a legkeményebb után.”

A Stewart-Haas Racing pilótájának felesége, Marissa május 19-én, terhessége harmadik hónapjában elvesztette kislányát.

A tragédiára egy rutinvizsgálat során derült fény, a helyzetet pedig tovább nehezítette, hogy Chase csak videóhívás formájában tudott párja mellett lenni, mivel ekkor már a Darlington Racewayen kellett tartózkodnia.„A feleségemért nyertem. Ez a legnehezebb hét, amit valaha átéltem. Sírtam a volán mögött, lélekben egyáltalán nem is voltam a pályán. Érzelmileg teljesen összetörtem, az utolsó nyolc, kilenc körben már Isten vezette az autómat.”

Briscoe összesen 44 körön át vezette a versenyt, a befutó pillanatában pedig 0.086 másodperccel győzte le Busch-t. Az indianai pilóta ezzel idei második, egyben karrierje negyedik elsőségét szerezte az Xfinty Seriesben.

Szomorú módon pontosan a végén másodikként leintett Busch érezheti át a legjobban, hogy Briscoe min megy most keresztül.

A kétszeres és egyben regnáló Cup-bajnok felesége, Samantha ugyanis tavaly novemberben szintén átesett egy vetélésen.

A darlingtoni futam harmadik helyén Justin Allgaier zárt, de befért még a top 5-be Austin Cindric és Noah Gragson is.

Az összetett pontversenyt vezető Harrison Burton a kilencedikként ért célba.

Külön említést érdemel még Brett Moffitt is, aki március közepén, egy motocross-baleset következtében mindkét lábát eltörte. A 27 éves pilóta teljesítményéből azonban semmit sem vont le ez a sérülés és remek versenyt futva végül a tizenegyedik pozícióban intették le.

A legközelebbi NASCAR-futamot már május 24-én, a Charlotte Motor Speedwayen rendezik a Cup Series ikonikus Coca-Cola 600-ával, majd egy nappal később az Xfinity Seriesen lesz a sor ugyanezen a pályán.