Elliott elfogadta Busch bocsánatkérését, a nyilvános „beintést” viszont nem bánta meg

Elliott elfogadta Busch bocsánatkérését, a nyilvános “beintést” viszont nem bánta meg


Chase Elliott épp a második helyen haladt a szerdai, darlingtoni NASCAR Cup verseny hajrájában és úgy tűnt, akár a győzelemre is esélyes lehet.

A mögötte haladó Kyle Busch azonban váratlanul ráfutott, aminek következtében a Hendrick Motorsports pilótája kipördült, majd a pálya belső falának csapódott.

Az incidens után Elliott a középső ujját felmutatva tudatta kétszeres bajnok kollégájával őszinte véleményét.

Busch – aki a második helyen ért célba – később elnézést kért 24 éves ellenfelétől, mondván nem direkt ment neki, pusztán elnézte a távolságot.

„Szerintem Kyle megpróbált olyan pozícióba kerülni, ami egyszerűen nem volt kivitelezhető számára” – nyilatkozta pénteken Chase, aki a baleset után csak a 38.-ként zárta a futamot. „Megmondtam neki személyesen is, hogy tudom, hibák előfördulnak, ez az élet része. Ő azonban nem az a srác, aki túl sok ilyen bakit vét. Én a hibájának rossz végén voltam, ami sajnálatos rám nézve és a csapatom számára is.”Elliott elfogadta Busch a bocsánatkérését, ugyanakkor állítja, egy percre sem bánta meg a nemzetközi kézjelzés nyilvános használatát.

„Jogosnak tartottam és megérdemelte. Elnézést kért tőlem, de sajnos ez már nem változtatja meg a végeredményt. A győzelmi esélyeinkbe került. Ugyanakkor nem hiszem, hogy szándékosan tette volna. Ki tudja, hogy a későbbiekben milyen helyzetekbe, körülmények közé sodor engem is a sors. Mindent összevetve, a szerdai eset azért volt szerencsétlen, mert mindketten a győzelemért harcoltunk. Senki sem tökéletes, emberek vagyunk, mindannyian hibázunk. Biztos vagyok benne, hogy én is még rengeteg baklövést fogok elkövetni a pályán. Egyszerűen csak utálom, amikor én vagyok a szenvedő alany, de ezzel szerintem mindenki így van. Kyle és én évek óta versenyzünk egymás ellen, jól kijövünk, nagyon tisztelem és ezt mindig is éreztettem vele. Ő egy rendkívül jó abban, amit csinált, kétszeres bajnok. Véleményem szerint kiérdemelte, hogy tiszteljék. „