Az évezred maszkját viselő Denny Hamlin nyerte a NASCAR Cup második, darlingtoni futamát

Az évezred maszkját viselő Denny Hamlin nyerte a NASCAR Cup második, darlingtoni futamát

Harminchat év után most először rendezett szerdai versenyt a NASCAR Cup, az anyatermészet pedig úgy döntött, muszáj megtrollkodni egy kicsit az eseményt.

A várható csapadék miatt a futam rajtját két órával előbbre hozták, az égi áldás azonban szintén ennyivel hamarabb érkezett meg. Ironikus módon így a Toyota 500 nevű viadal végül az eredetileg kiírt időpontban kapta meg a zöld jelzést.

A verseny látványos csatákat produkált, a teljes távot viszont nem sikerült teljesíteni.

A tervezett leintés előtt 20 körrel ugyanis újra eleredt az eső, ezért egy rövid, piros zászlós periódust követően a NASCAR a befejezés mellett döntött.

A győzelem így Denny Hamlinnél landolt, aki ezzel idei második elsőségét ünnepelhette a februári Daytona 500 után.

A Joe Gibbs Racing pilótája mögött Kyle Busch zárt, míg harmadikként a három nappal korábbi, szintén Darlingtonon rendezett futam legjobbja, Kevin Harvick ért célba.

A top 5 sorrendjét Brad Keselowski és Erik Jones tették teljessé.Hamlin 34 körrel a tervezett leintés előtt állt először az élre, miután a mezőny többségével ellentétben nem hajtott ki a pitbe.

Nem sokkal ezután történt meg az a baleset, amellyel párhuzamosan a futam végét eredményező eső is eleredt.

Az incidens kárvallottja az ekkor másodikként haladó Chase Elliott volt.

A Hendrick Motorsports ifjoncát hátulról lökte meg Kyle Busch, aminek hatására a 9-es számú Chevy a belső falnak vágódott és csak a szerencsén múlt, hogy nem csúszott vissza közvetlenül a 300 km/h felett száguldó forgalom kellős közepébe.

Az autójából kikászálódó Elliott a középső ujját felmutatva tudatta őszinte véleményét a mellette elhaladó Busch-sal.

„Bocsánatot szeretnék újra kérni Chase-től és a csapatától” – írta Twitterén a kétszeres, egyben regnáló bajnok. „Hibáztam, rosszul mértem fel a távolságot. Tényleg gyűlölöm, hogy ez történt velük. Túlságosan is tisztelem Chase-t és Alant ahhoz, hogy ártó szándékkal tegyem ezt velük.”

A NASCAR a verseny után hivatalosan közölte, hogy Elliott később büntetésre számíthat, mivel a járművéből kiszállva nem ment egyenesen a rá váró mentőautóhoz.

Eközben a legboldogabb ember természetesen Hamlin volt, aki a saját – tegyük hozzá durván szürreális -, mosolygós ábrázatával díszített szájmaszkban vonult el a Victory Lane-re.

Itt – akárcsak az előző dalringtoni futamon Harvick – a Joe Gibbs Racing pilótája is teljesen egyedül ünnepelhetett csak.

Az első és második szakasztt egyaránt Clint Bowyer nyerte.

A Stewart-Haas Racing veteránja azonban a teljes versenyt csak a 22.-ként zárta, miután a hajrában egy defekt miatt kipördült a pályáról.

A NASCAR Cup következő futamára május 24-én, a Charlotte Motor Speedwayen kerül sor, méghozzá az ikonikus Coca-Cola 600 képében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy