5 verseny 15 nap alatt – Itt az IndyCar vadonatúj naptártervezete

5 verseny 15 nap alatt – Itt az IndyCar vadonatúj naptártervezete
credit:IndyCar


Az NTT IndyCar Series hivatalosan ismertette legfrissebb naptárverzióját.

Az előzetes híreknek megfelelően az új menetrendben már nem kap helyet a torontói utcai futam, valamint a Richmond Raceway sem.

Mindkét eseményt a koronavírus-járvány miatti korlátozások lehetetlenítették el.

Az új menetrend 14 futamot számlál, ebből három duplafordulónak minősül, míg az IMS roadján két versenyt is rendeznek két hónap különbséggel.

A tervezet értelmében a szezon a már hivatalosan bejelentett Genesys 300-zal indul el a Texas Motor Speedwayen.


Kapcsolódó: Életveszélybe sodorhatja a pilótákat az IndyCar texasi visszatérése?


A június 6-ai, villanyfényes oválfutam után közel egy hónapos szünet áll be, majd július elején következik a NASCAR-ral közösen rendezendő hétvége az Indianapolis Motor Speedwayen.

Az amerikai függetlenség napján, vagyis július 4-én az IMS road vonalvezetésén hajt pályára az IndyCar, 5-én pedig már a Cup Series Brickyard 400-áé lesz a főszerep az ikonikus, 2.5 mérföldes oválon.Az open-wheeleseknek ezután Elkhart Lake-en lesz jelenésük, ahol a naptár első duplafordulójának leng majd a zöld zászló.

Az eredetileg június közepére kiírt versenyhétvégét Road Americán a kanadai futam számára fenntartott, július 10-12-ei dátumra ütemezik át. Ez egyben duplafordulóként is fog funkcionálni, miután a szombati futamot Toronto helyett rendezik meg.

Alig öt nappal később, 17-18-án az IndyCar ismét egy duplahétvégének veselkedik neki, méghozzá az Iowa Speedwayen.

Mindez azt jelenti, hogy júliusban nem kevesebb, mint öt verseny vár a szériára alig 15 nap leforgása alatt.

A rövid ovál küzdelmei után három héttel, augusztus 9-én a Mid-Ohio Sports Car Course-ra látogat a mezőny, ezután pedig megkezdődik a felkészülés a 23-án esedékes 104. Indianapolis 500-ra.

A legendás verseny után, 30-án egy újabb oválon lesz a sor Gateway képében.

A szezon szeptemberben három road futammal folytatódik a Portand International Raceway (13.), majd a Laguna Seca-i duplaforduló (19-20.) formájában.

Október 3.-án a mezőny ismét az IMS roadjának vendéglátását élvezheti, ahol a Harvest Grand Prix névre keresztelt fordulót futják le.

A rendhagyó idény 25-én, St. Petersburgben 25-én kapja meg a kockás zászlót.

A floridai utcai pálya az eredeti menetrend szerint szezonnyitó lett volna, a koronavírus okozta felfordulásnak köszönhetően azonban bajnokavatóként zárhatja az évet.

A járvány miatt az IndyCar eddig hat helyszínt, ezzel együtt hét versenyt volt kénytelen törölni a 2020-as naptárból a Barber Motorsports Park, a COTA, Long Beach, a detroiti Belle Isle Park (duplaforduló), Richmond és Toronto képében.

A jelenlegi tervezet még magában foglalja a portlandi viadalt, de ennek jövője korántsem vehető biztosra, mivel Oregon állam várhatóan egészen szeptemberig nem fogja engedélyezni a nagyobb tömegeket vonzó események megrendezését. Az állam ráadásul ezután is csak lassú ütemben akarja feloldani a szigorításokat.