Afganisztánban elesett katona előtt tiszteleg Jimmie Johnson a Coca-Cola 600-on

Afganisztánban elesett katona előtt tiszteleg Jimmie Johnson a Coca-Cola 600-on
credit:Hendrick Motorsports


A Hendrick Motorsports hivatalosan leleplezte a 48-as számú Chevrolet Camarójának speciális, a Coca-Cola 600-on viselendő „ruháját”.

A szezon végén a teljes munkaidős NASCAR-szereplésnek búcsút intő Jimmie Johnson által vezetett autó Patrick Deans tizedes emléke előtt adózik majd.

A floridai katonatiszt még 2010-ben, Afganisztánban esett egy öngyilkos merénylő áldozatául.

Johnson és főszponzora, az Ally továbbá egyaránt 10-10 ezer dollárt adományoz a hadseregben szolgáló férfiak és nők családjait támogató észak-karolinai szervezetnek is.A NASCAR Cup ikonikus, hatszáz mérföldes versenyét a tradícióknak megfelelően idén is az emlékezet napját megelőző vasárnapon rendezik meg.

Ennek megfelelően a futam körítése teljes egészében az amerikai hadsereg előtti tisztelgésre épül, beleértve a mezőny autóit is, amelyek szélvédőin hősi halált halt katonák nevei szerepelnek.

A koronavírus okozta, bő két és fél hónapot felölelő kényszerpihenő után a NASCAR múlt vasárnap, Darlingtonon tért vissza a versenypályára.

Ezen fordulóhoz hasonlóan a május 24-én, a Charlotte Motor Speedwayen esedékes versenyt is zárt kapuk mögött, a járványügyi előírásokat maximálisan szem előtt tartva rendezik meg.

Ebből adódóan a jól megszokott, látványos katonai parádéra sem tudnak sort keríteni.

A Coca-Cola 600 abban különbözik a módosult naptár többi, bejelentett versenyétől, hogy itt kvalifikációt is rendeznek majd.