Halálos fenyegetések miatt menekült el otthonából Kyle Larson

Halálos fenyegetések miatt menekült el otthonából Kyle Larson
credit:NASCAR


Néhány héttel ezelőtt Kyle Larson két luxusvillája is felkerült az egyik legnagyobb amerikai ingatlaniroda kínálatába.

Ez a tény spekulációk lavináját indította el, az anyagi nehézségektől kezdve egészen a fiatal versenyző NASCAR-ral való, végleges szakításáig.

Mint ismeretes, Larson még április közepén, egy virtuális verseny során ejtette ki száján a „nigger” kifejezést, aminek következtében két nap leforgása alatt keresztet vethetett addigi teljes NASCAR-karrierjére.

A szervezet felfüggesztette, szinte az összes szponzora hátat fordított neki, Cup-csapata, a Chip Ganassi Racing pedig támogatói nyomására kénytelen volt azonnali hatállyal kirúgni.

Mindez pénzben kifejezve évi több, mint 10 millió dolláros veszteséget jelent a 27 éves japán-amerikai pilóta számára.

Sokaknak azonban még ez sem volt elég, beleértve ismert MLB és NHL-játékosokat is, akik nyilvánosan kijelentették, hogy az oktogonban akarják összeverni Larsont.A hatszoros Cup-futamgyőztes az elmúlt időszakban elvégezte azt a szociális érzékenységet fejlesztő terápiát, amit a NASCAR és a World of Outlaws egyaránt előírt számára.

Ennek köszönhetően Kyle már részt is vett a WoO május 8-ai, knoxville-i fordulóján, amit a 10. helyen zárt. Egy héttel később a Jackson Motorplexen rendezett sprint car dzsemborin is felbukkant, ennek főversenyén a 11. lett.

A NASCAR-nál azonban máig nem kérvényezte, hogy a sikeres terápia után tegyék semmissé a felfüggesztését. A szabályok értelmében ezt neki kell megtennie és a szervezet csak ezután hozhat döntést a jövője kapcsán.

Sajtóértesülések szerint ennek az az oka, hogy egyelőre semmilyen lehetőségre nem számíthat a stock-car világán belül.

Egy biztos, nyilatkozni Larson továbbra sem hajlandó, sőt, mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legjobban elbujdokoljon. Az említett sprint car versenyeken is jó, ha egy fotó készült róla, jelentős távolságból.

A minap ráadásul az Instagram-fiókját is törölte.

A hírek alapján a rejtőzködés nem csak a médiának szól.

Larson a botrány után rengeteg halálos fenyegetést kapott a közösségi médián keresztül, e-mailben, sőt, még privát telefonján is.

Az AP hírügynökség riportere, Jenna Fryer pedig nemrég arról számolt be, hogy a „nigger” szó elhangzása után 48 órán belül Larson lakcíme is nyilvánosan terjedni kezdett.

Kyle ekkor döntött úgy, hogy családtagjai,valamint a saját testi épségének védelmében otthagyja Észak-Karolinát és visszaköltözik szülőföldjére, Kaliforniába.

A közösségi oldalakon sajnos elég gyakorinak számítanak a dühös felhasználók által, felindulásból küldött halálos fenyegetések. A hírek szerint legutóbb Simon Pagenaud-nak is kijutott pár, miután az IndyCar iRacing Challenge indianapolisi fordulóján szándékosan kiütötte Lando Norrist.

Az viszont már egyáltalán nem játék, ha valakinek kiderítik a telefonszámát, majd a konkrét lakcíme is kezd virálisan terjedni.