Wallace: Vannak, akik azt akarják, hogy elbukjon a NASCAR

Wallace: Vannak, akik azt akarják, hogy elbukjon a NASCAR
credit:NASCAR

A koronavírus okozta kényszerszünet után május 17-én, vasárnap rendezhet először versenyt a NASCAR.

A Darlington Racewayre kiírt, zárt kapus futamot a járványügyi és biztonsági előírások maximális betartatása mellett rendezik meg, a szabályokat megszegőknek pedig komoly pénzbüntetéseket helyeztek kilátásba.

A Richard Petty Motorsports pilótája, Bubba Wallace azonban biztos benne, hogy akad a NASCAR-nak néhány “rosszakarója”, akik mindenképpen azt szeretnék, hogy a szervezet kudarcot valljon a visszatéréssel.

Vannak emberek, akik azt akarják látni, hogy elbukunk” – nyilatkozta az NBC-nek a 26 éves versenyző. A legkisebb dolgokba is szőrszálhasogatóan bele fognak kötni, ha nem követi mindenki tűpontosan az előírásokat.”

Az újrainduló szezon eddig kiírt versenyein csak limitált számban lehetnek jelen a csapatok, a NASCAR, valamint a média képviselői. A pályán mindenki számára kötelező lesz a maszk és a kesztyű viselése, emellett többek között folyamatosan ellenőrzik majd az emberek egészségügyi állapotát.

Az optimális távolságtartás miatt a győztest senki sem kísérheti el a Victory Lane-re és az interjúkat is csak mikrofonállvány mögött, messze a riporterektől lehet megejteni.

Ha valakinél mégis koronavírus-gyanút állapítanak meg, akkor őt – valamint mindenkit, akivel közeli kapcsolatba került – a NASCAR karanténba küldi.

Én jelenleg teljesen egészséges vagyok” – mondta Wallace. Az ellenőrzések során viszont mindannyian úgymond tojáshéjakon táncolunk, mivel ha csak egyikünknél is észlelik a tüneteket, akkor az mindnekire hatással lesz, akivel csak az illető kapcsolatba került. Extra intézkedéseket teszünk annak érdekében, hogy a lehető legjobban készen álljunk fizikálisan, érzelmileg és mentálisan is a versenyre.”hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy