HIVATALOS: Elmarad az IndyCar júliusi, kanadai futama

HIVATALOS: Elmarad az IndyCar júliusi, kanadai futama
credit:IndyCar

Indycar 2019: Round Eleven – Toronto, Canada

A Honda Indy Toronto szervezői hivatalosan közölték, hogy nem tudják megrendezni az IndyCar július 12-ére tervezett versenyét.

A bejelentés azt követően történt, hogy Toronto városa úgy döntött, a koronavírus-járványra való tekintettel egészen július 31-ig tilos 250 fősnél nagyobb tömegeket megmozgató összejöveteleket tartani.

Ez a szabályozás már önmagában kizárta a helyszíni nézők előtti verseny lehetőségét is, mivel az IndyCar paddockjában eleve több, mint 500 ember dolgozik.

A promóterként jegyzett Green Savoree Race Promotions azonban reményét fejezte ki azt illetően, hogy képesek lesznek még idén, egy későbbi időpontot összehozni a futamnak.

Ez azonban nem lesz könnyű menet, lévén egy külföldi, utcai versenyről van szó.

Amint ez az utóbbi hetekben körvonalazódni kezdett, mi rögtön el is kezdtünk azon dolgozni, hogy egy másik dátumra helyezzük át a versenyt” – mondta Kevin Savoree. A csapatunk folyamatosan együttműködik Toronto városával, az Exhibition Place-szel, a Honda Canadával és az IndyCarral.”

A Honda Indy Toronto az IndyCar naptárának egyetlen, USA-n kívüli helyszínének számít.

A széria június 6-án, a Texas Motor Speedwayen, zárt kapuk mögött kezdi meg idei szezonját.

Jelen fejlemény a Honda szempontjából különösen fájó lehet. A gyártó – amely a széria egyik motorpartnere is – négy versenyt főszponzorként jegyez a szezonban. Az alabamai és az Acura márka révén támogatott Long Beach-i fordulók már korábban törlésre kerültek, most pedig a kanadai futamuk került a szakadék szélére.

Az egyetlen, nevükkel fémjelzett viadal, amely még állja a sarat az augusztus 9-re tervezett mid-ohiói Honda Indy 200.