11 nap alatt 7 NASCAR-futam – Kyle Busch és Timmy Hill bevállalja!

11 nap alatt 7 NASCAR-futam – Kyle Busch és Timmy Hill bevállalja!
credit:NASCAR

Május 17-én, bő két hónapnyi szünet után indul újra a NASCAR-szezon.

Az elkövetkezendő tizenegy napban összesen hét versenyt bonyolítanak le a Darlington Racewayen, valamint a Charlotte Motor Speedwayen a szervezet három nemzeti szintű szériájának (Cup, Xfinity, Trucks) részvételével.

A tempó annak ellenére is meglehetősen húzós lesz, hogy a CMS-en 24-én esedékes, ikonikus Coca-Cola 600-at leszámítva sem edzéseket, sem pedig kvalifikációkat nem rendeznek.

Akad azonban két pilóta, akik a feszített munkarend ellenére is úgy döntöttek, mint a hét futamra beadják nevezésüket.

A potenciális “ki a legkeményebb csávó”-címre a Cup kétszeres, egyben regnáló bajnoka, Kyle Busch, valamint a koronavírus-járvány miatti kényszerpihenő idejére kiírt, virtuális Pro Invitational Series legjobbja, Timmy Hill pályázik.

A két versenyző négy nap alatt három futamon gurul rajthoz Darlingtonon (17. és 20.: Cup; 19.: Xfinity), majd Charlotte-on újabb négy viadal vár rájuk (24. és 27.: Cup; 25.: Xfinity; 26.:Trucks).

Az biztos, hogy kemény lesz” – konstatálta a SiriusXM Radiónak adott interjújában Busch.

A 34 éves versenyző jól ismert arról, hogy előszeretettel feszegeti a saját határait és indul el egyszerre több bajnokságban is. 2010-ben, Bristolon például ő lett a legelső pilóta, aki egyazon hétvégén belül mind a három nemzeti szériában győzni tudott, amely bravúrt 2017-ben meg is tudta ismételni.

Arról van szó, hogy egyszerűen be kell ülnöd az autóba és elindulni versenyezni” – mondta Busch a mostani kihívás kapcsán. Ez rengeteg futam nagyon rövid idő alatt és olyan nehéznek is tűnik, mint ahogyan hangzik. Ugyanakkor az is ott motoszkál bennem, hogy mi van, ha mégsem lesz annyira szörnyű… Majd tudatni fogom mindenkivel az igazságot, amikor a végére értem.”hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy