Kurt Busch: Larson mindent megtesz azért, hogy jóvátegye a hibát

Kurt Busch: Larson mindent megtesz azért, hogy jóvátegye a hibát
credit:NASCAR


Kyle Larson a nyilvánosság elől teljesen elzárkózva próbálja újraépíteni karrierjét.

A 27 éves versenyző még április közepén vált persona non gratává a NASCAR-ban, miután egy virtuális versenyen, mindenki füle hallatára niggernek nevezte – az egyébként fehér bőrű – spotterét.

Larson a botrány hatására szinte az összes szponzorát elvesztette, addigi csapata, a Chip Ganassi Racing kirúgta, a NASCAR pedig határozatlan időre felfüggesztette.

A fiatal pilóta azóta elvégezte azt a szociális érzékenységet fejlesztő terápiát, amelyet a stock-car szervezet, valamint a World of Outlaws egyaránt előírt számára.

Bár a NASCAR-ban továbbra is érvényben van a felfüggesztése – arról egyelőre nincs információ, hogy Larson kérvényezte-e ennek feloldását -, a WoO azonban a terápia után automatikusan megadta neki az engedélyt a folytatásra.

A hatszoros Cup-futamgyőztes május 8-án már részt is vett a szervezet sprint car szériájának kiírt knoxville-i versenyen, amit a tizedik helyen zárt.

Larson most hétvégén már a Jackson Motorplexen pattan újra autóba, a sajtónak azonban továbbra sem hajlandó nyilatkozni, ahogyan a közösségi médiában is néma maradt.

Volt ganassis csapattársa, Kurt Busch azonban az Associated Pressnek elmondta, hogy kapcsolatban maradt Kyle-lal.

Beszéltem már vele egy párszor. Ez az egész nagyon szomorú eset, kemény helyzetbe hozta a sportot. Ugyanakkor tudom, hogy megbánta. Igyekszik jóvátenni, amit tett és próbál változtatni a jelen helyzeten, hogy egy élvonalbeli csapattal térhessen vissza.”

Busch nem bonyolódott részletekbe a beszélgetéseiket illetően, annyit azonban elmondott, hogy rendkívül büszke Larsonra mindazért, amit jelenleg tesz.

A 2004-es Cup-bajnok szerint van remény arra, hogy egy napon kollégája újra a NASCAR-ban róhassa a köröket.

“Nagyon sok változótól függ, számos, különféle utat járhat be. Az idő majd eldönti. Szerintem pontosan ez is a szerencséje, hogy az idő az ő oldalán áll. Még mindig csak a huszas éveiben jár, emellett pedig egy rendkívül tehetséges versenyző.”