Verseny a korona idején: Újabb szigorításokat léptetett életbe a NASCAR

Verseny a korona idején: Újabb szigorításokat léptetett életbe a NASCAR
credit:NASCAR

Vasárnap, a Darlington Racewayen rendezik meg az első NASCAR Cup-futamot a koronavírus-járvány elharapódzása óta.

Az edzések és kvalifikáció nélkül lebonyolítandó, zárt kapus versenyre a szervezet rendkívül szigorú szabályokat léptetett életbe, amelyek megszegése esetén komoly pénzbüntetések kiszabását helyezték kilátásba.

A pályán a csapatok és a biztonsági személyzet tagjai, a média képviselői, valamint a NASCAR tisztviselői csak korlátozott számban lehetnek jelen, a munkájuk során kötelező lesz a szájmaszk használata, továbbá fokozott figyelmet kell fordítaniuk az egymástól való távolságtartásra.

A NASCAR most újabb szigorításokat ismertetett.

Ennek értelmében a gárdák csak tizenhat embert vihetnek a helyszínre autónként: a felkészítő alakulat főnökét, a spottert, a pitcsapat öt tagját, négy további szerelőt/mérnököt, a szállítókamion két sofőrjét, két technikai szakembert, valamint a versenyzőt.

Nem lehetnek viszont jelen többek között pl. a közösségi médiáért felelős alkalmazottak, a marketingesek, a szponzorok képviselői, továbbá a pilóták családtagjai sem.

A televíziós közvetítésben nem érintett sajtóból mindössze csak négy riporter tudósíthat a helyszínről.

A futamok előtti, szokásos eligazítást egy nappal korábban, videókonferencia formájában ejtik meg.

A verseny napján a pilótákat motorhome-okban különítik el a többiektől, amelyet csak a rajt előtt tíz perccel hagyhatnak el.

A spotterek nem a megszokott helyükön, hanem a leleátók legfelső sorában végzik majd a munkájukat szétszórtan a pálya teljes területén.

Balesetet követően az érintett pilótának egészen addig kötelezően magán kell tartania a sisakját, amíg az egészségügyi személyzet át nem adja számára a tökéletesen steril maszkot.

A leintés után a győztes csapatának szigorúan tilos testi kontaktussal járó ünneplésbe kezdenie, így szigorúan büntetik az ölelkezést, pacsit és kézfogást is.

Az első helyen zárt pilóta mindenkitől tisztes távolságot tartva a rajt/célvonal közelében felállított mikrofonnál adhat élő interjút és a Victory Lane-en is teljesen egyedül kell megjelennie.

A NASCAR továbbá arról is szót ejtett, hogy mi a protokoll akkor, ha valakinél a pályán mégis koronavírus-fertőzést diagnosztizálnának.

A szervezet szerint ez egyáltalán nem vonná maga után a szezon ismételt felfüggesztését.

A beteget és a vele kapcsolatban állt embereket viszont azonnal elkülönítenék. Ezért is fontos a távolságtartás betartatása, mivel így jelentősen redukálható a fizikai kontaktus, amiből adódóan az esetleges karanténba kerülők száma is alacsony maradhat.

Arról, hogy milyen szisztéma szerint alakítják ki a rajtrácsot, ebben a cikkben lehet olvasni:

>>>>> Így fognak elrajtolni a NASCAR Cup futamai májusbanhirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy