eNASCAR: Denny Hamlin nyerte a zárófutamot, Timmy Hill a bajnok

eNASCAR: Denny Hamlin nyerte a zárófutamot, Timmy Hill a bajnok


A North Wilkesboro Speedway 0.625 mérföldes oválján fejeződött be a hét futamból állt NASCAR Pro Invitational Series.

A szimulátoros minibajnokság záróversenyeként funkcionált pálya a való világban 2011-ben zárta be kapuit. Az, hogy most bekerülhetett a repertorba, Dale Earnhardt Jr.-nak volt köszönhető, aki komoly erőfeszítéseket tett a létesítmény megtisztításáért, ennek révén pedig az iRacing mérnökei már könnyedén át tudták ültetni a virtuális platformra.

A 160 körös verseny végül Denny Hamlin sikerét hozta, aki már a legelső, homesteadi futamot is behúzta, így lényegében keretbe foglalta az eNASCAR-szezont.

A háromszoros (igazi) Daytona 500-győztes a hajrában Ross Chastainnel csatázott. Utóbbi megpróbálta blokkolni ellenfelét, Hamlin azonban hátulról meglökte, kitessékelve ezzel az útból.

Ennek következtében Chastain csak a negyedikként ért célba.A második pozíciót a hét versenyből hatot a top 5-ben zárt – Texasban nyerni is tudó – Timmy Hill kaparintotta meg. A 27 éves marylandi mindennek köszönhetően a Pro Invitational Series bajnoki címét is megszerezte.

A képzeletbeli dogobó legalsó fokát Tyler Reddick foglalhatta el, a legjobb ötbe pedig a már említett Chastain mellett Austin Dillonnak is sikerült beverekednie magát.

Earnhardt Jr. a tizenötödik pozícióban látta meg a kockás zászlót, míg a North Wilksborón huszonnégy évvel ezelőtt rendezett legutolsó, igazi futam győztese, Jeff Gordon a tizennyolcadik lett.A négyszeres Cup-bajnok a futamon egyébként pont ezen sikere előtt tisztelgve az 1996-os szezonban használt festésű autóval versenyzett.A futamon nem vett részt a Team Penske, a Chip Ganassi Racing és a Hendrick Motorsports alakulata sem.

Ebből adódóan utóbbi csapat tehetsége, a hat Pro Invitational futamból hármat megnyert – ezzel rekorderré vált – William Byron is távolmaradt.

A NASCAR Cup mezőnye legközelebb immár élesben fog versenyezni, miután május 17-én, a Darlington Racewayen újraindul a szezon.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy