HIVATALOS: Három pálya már biztosan versenyt veszít a NASCAR-ban

HIVATALOS: Három pálya már biztosan versenyt veszít a NASCAR-ban
credit:NASCAR

A NASCAR-nak alaposan át kell ütemeznie a menetrendjét annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után a lehető legteljesebb szezont tudják lebonyolítani.

A hatékony restart kivitelezését szem előtt tartva a szervezetnek olyan pályákat kellett első körben beiktatnia, amelyeken a helyi szabályozások már lehetővé teszik a versenyrendezést, továbbá közel is vannak egymáshoz.

Ennek értelmében a szervezet május második felében két-két Cup Series-futamot bonyolít le a Darlington Racewayen és a Charlotte Motor Speedwayen, amely létesítmények a nemzeti másod-, valamint harmadosztályt is vendégül fogják látni.

A feje tetejére állt naptár azonban azt eredményezte, hogy néhány pályának részben, vagy akár teljes egészében búcsúznia kell ebben az évben a NASCAR-tól.


Kapcsolódó: Május 17-én újraindul a NASCAR-szezon!


A szervezet május 8-án, pénteken hivatalosan be is jelentette az „áldozatok” első névsorát a Sonoma Raceway, a Richmond Raceway és a Chicagoland Speedway képében.

Az új versenybeosztás értelmében a május 17-én esedékes darlingtoni Cup, valamint a 19-ei Xfinity-futam kárvallottja Chicagoland lesz.

A tavaszi, richmondi fordulót május 20-ára, szintén a DR-re költöztetik.

A sonomai futam ugyancsak törlésre kerül, a helyét pedig a 27-ei, második charlotte-i Cup-verseny veszi át.

Ez utóbbi kapcsán felmerült a kérdés, hogy miért a CMS ováljára írták ki a roval helyett, lévén a technikásabb vonalvezetés méltóbb helyettese lett volna a kaliforniai roadnak.

Ennek oka a hivatalos indoklás szerint az, hogy a csapatok autói nincsenek felkészítve erre a pályatípusra. A szoros időbeosztás miatt pedig ennek kiküszöbölésére nincs lehetőség.

A Sonoma Raceway hivatalos sajtóközleményében úgy fogalmazott, hogy huzamosabb időbe telik, mire kiderül, mikortól lehet kivitelezhető újra a versenyrendezés. Egyelőre ugyanis nem tudni, meddig tartanak még Kaliforniában a gyülekezésre vonatkozó korlátozások.

Az érintett három pályából egyedül Richmond számíthat arra, hogy még ebben az évben otthont adhat NASCAR Cup-futamnak. A virginai ovál jelen tervek szerint megtarthatja a szeptember 12-ére kiírt, immár a rájátszás részét képező versenyét.

Ami a Chicagoland Speedwayt illeti, az illinois-i pálya bízik abban, hogy ha a Cupot már elvesztették, legalább a Truck Series és az ARCA Menards Series versenyeit megtarthatják későbbi időpontban.

A NASCAR célja továbbra is az, hogy az alapszakasz mind a huszonhat Cup-futamát – ebből négy lement még a járvány előtt – megtartsa, az ősszel kezdődő rájátszást pedig lehetőleg már változtatás nélkül teljesítsék.

A júniusi menetrendet a későbbiekben ismertetik.hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy