Éjszakai versennyel rajtol el a 2020-as IndyCar-szezon

Éjszakai versennyel rajtol el a 2020-as IndyCar-szezon
credit:IndyCar


Hivatalosan bejelentésre került, hogy a legutóbbi naptártervezetnek megfelelően, június 6-án végre magkapja a zöld zászlót az NTT IndyCar Series 2020-as szezonja.

A Texas Motor Speedway 1.5 mérföldes oválján esedékes Genesys 300 a járványügyi irányelveket szem előtt tartva kerül megrendezésre.

Ennek értelmében az egynapos eseményt zárt kapuk mögött bonyolítják le.

A létesítményben a csapatok tagjai, az IndyCar tisztviselői, valamint a média képviselői csak limitált létszámban lehetnek jelen.

Kötelezővé teszik a megfelelő védőfelszerelés (maszk, kesztyű) viselését, folyamatosan ellenőrzik a pályán tartózkodók egészségügyi állapotát, továbbá a pitlane-t is úgy alakítják ki, hogy megvalósítható legyen az emberek közötti biztonságos távolságtartás.

„Amerikának szüksége van élő sportra” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a TMS elnökét, Eddie Gossage-t. „Nem fognak hinni a szemüknek, amikor a Genesys 300 beviharzik az otthonaikba a tévéképernyőkön át Texasból. A világ egyik legnagyszerűbb sporteseménye, az Indy 500 augusztusig halasztásra került a koronavírus miatt, így az összes felgyülemlett energia, várakozás, frusztráció és szorongás most ott fog tobzódni a versenyzők idegrendszerében. A Genesys 600 tipikusan egy 220 mph-s célfotóval ér véget.”

A NASCAR-ral ellentétben ezen futam előtt sort kerítenek egy szabadedzésre, valamint kvalifikációra is.

A Genesys 300-at eredetileg 248 körösre tervezték, a szoros menetrend miatt azonban ezt a távot 200-ra csökkentették.

A kétórás edzés magyar idő szerint 19:30 – 21:30 között kerül lebonyolításra.

Ezután 23:00-tól jön a kvalifikáció, majd 2:45-től kezdődik a villanyfényes verseny.