Larson befejezte a terápiát, a NASCAR-ba viszont továbbra sem térhet vissza

Larson bejezte a terápiát, a NASCAR-ba viszont továbbra sem térhet vissza
credit:NASCAR

Április 13-án, egy nappal a rasszista felhangú botrányának kirobbanása után a NASCAR határozatlan időre felfüggesztette Kyle Larsont.

A visszatérés feltételeként egy úgynevezett szociális érzékenységet fejlesztő terápiára kötelezte a szervezet, amelyet az NBC értesülései szerint az amerikai már teljesített is.

Bár a NASCAR továbbra sem hajlandó nyilatkozni Larson ügyében, a tévécsatorna azonban úgy tudja, hogy a folytatáshoz szükséges engedélyt azonban továbbra sem kapta meg.

A történethez hozzátartozik, hogy a szabályok szerint a felfüggesztés feloldását először magának a versenyzőnek kell kérvényeznie. Arról viszont egyelőre nem állnak rendelkezésre információk, hogy Larson ezt megtette-e már.

Ugyanezt a tréninget írta elő a 27 éves pilóta számára a World of Outlaws is, amely szervezet azonban rögtön a legelején, hivatalosan bejelentette, hogy ennek elvégzése után Larson automatikusan, újra jogosult lesz a futamaikon való részvételre.

A hírek szerint Kyle-t már meg is hívták a WoO Sprint Car Series most pénteki fordulójára, amely az első éles megmérettetés lesz a koronavírus-járvány kitörése óta.

Maga Larson azonban továbbra is mély hallgatásban van, a botányt követő, nyilvános bocsánatkérése óta egyetlen bejegyzést sem tett közzé a közösségi médiában és interjút sem adott.

Egy biztos, a fiatal tehetség április 12-én a mennyből a pokolba zuhant, miután egy virtuális futamon kiejtette az USA-ban a legnagyobb rasszista sértésnek számító n-betűs szót.

Az összes komoly szponzora – beleértve azokat is, amelyek a WoO-ban szereplő saját gárdáját is pénzelték – hátat fordított neki, NASCAR Cup-csapata, a Chip Ganassi Racing kirúgta és olyan mértékű gyűlölethullám zúdult rá, amire régen láttunk példát.

Larson a NASCAR királykategóriájában több, mint 10 millió dollárt vihetett haza évente, amiből jócskán futotta luxus-életvitelére. A bevételkiesés hatását azonban jól szemlélteti, hogy a versenyző az utóbbi néhány napban már két villáját is áruba bocsátotta, köztük azt a még építés alatt állót is, amelybe a botrány előtti terveik szerint nyáron készültek beköltözni.hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy