Komoly büntetésre számíthat a NASCAR-ban az, aki megszegi a járványügyi utasításokat

Komoly büntetésre számíthat a NASCAR-ban az, aki megszegi a járványügyi utasításokat
credit:NASCAR

A tervek szerint május 17-én, a Darlington Racewayen, zárt kapuk mögött indul újra az éles NASCAR-szezon.

A koronavírus-járványra való tekintettel a szervezet rendkívül szigorú, biztonsági előírásokat léptet életbe, amelyek megszegése esetén komoly pénzbüntetéseket helyeztek kilátásba.

A csapatok, NASCAR-tisztviselők, sajtó és egyéb személyzet tagjainak létszámát a minimálisra redukálták. A pálya területén mindenkinek egyaránt kötelező lesz a szájmaszk viselése, rendszeresen ellenőrizni fogják az emberek testhőmérsékletét, ha pedig valaki akár a legenyhébb, megbetegedésre utaló jelet észleli magán azonnal köteles ezt jelenteni, majd önkéntes karanténba vonulni.

A pilóták a saját motorhome-jaikban lesznek elzárva, amelyet a futam kezdetéig csak nagyon indokolt esetben hagyhatnak el.

Mindemellett a versenyek lebonyolításában érintett, valamennyi résztvevőnek kötelezően el kell végeznie egy tréninget, amelyen a járványügyi előírásokat sajátítják el.

Ha valaki ezen szabályok bármelyikét is megszegi, akkor a Cup esetében 10.000-50.000 dollár közötti büntetés kaphat.

Ez az összeg a nemzeti másodosztályt képező Xfinity Series esetében 5.000 – 25.000 dollár, míg a harmadosztályú Truck Seriesben 2.500 – 12.500 dollár között mozog.

A NASCAR eddig csak a májusi menetrendet tette közzé, aminek értelmében 17-27.-e között összesen hét versenyt fognak lebonyolítani.hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy