Több, mint egy év kényszerpihenő után újra versenyez Kasey Kahne

Több, mint egy év kényszerpihenő után újra versenyez Kasey Kahne
credit:World of Outlaws


Kasey Kahne hivatalosan bejelentette, hogy 13 hónap hiátus után újra magára ölti a tűzállló overált.

A 40 éves versenyző a World of Outlaws sprint car száriájának most szombati, Knoxville Racewayen esedékes fordulóján ejti meg visszatérését saját csapata, a Kasey Kahne Racing színeiben.

Az egykori NASCAR-sztár a gárda pilótája, James McFadden helyére ugrik be, miután a koronavírus-helyzet miatt az ausztrál nem tud az USA-ba utazni.


Kahne 2018 őszén kényszerült egészségügyi okokból befejezni NASCAR-karrierjét.

Az amerikai pilóta ekkor már közel másfél éve küzdött kontrollálhatatlan dehidratációval, valamint extrém pulzusszámmal, amely tünetegyüttes minden esetben a futamok vége felé jelentkeztett nála.

A problémák a két esztendővel ezelőtti, darlingtoni versenyen érték el a mélypontot, amely után Kahne már életveszélyes gyorsaságú szívdobogás és kiszáradás miatt szorult orvosi segítségre.

A most 40 éves versenyző többet már nem hajtott pályára a NASCAR-ban, a nagy szerelmének számító sprint car szakágnak azonban nem kellett hátat fordítania, mivel ezen futamok rövid távjait képes tolerálni a szervezete.

Öröme viszont ekkor sem tartott sokáig.

A 2019-es évet már teljes szezonos WoO-pilótaként kezdte meg, március 29-én, a Williams Grove Speedwayen – amely mindössze a tizedik futama volt – azonban nagyot bukott. A baleset következtében súlyos, de hivatalosan soha nem részletezett sérüléseket szenvedett és egészen mostanáig egyetlen további versenyen sem vett részt.

A Kasey Kahne Racingnek azért tavaly akadt oka örömre is, hiszen Brad Sweet révén behúzták a WoO NOS Energy Drink Sprint Car Series bajnoki címét.

Visszatérve a gárda tulajdonosára, Kahne saját bevallása szerint már jól érzi magát, a mostani visszatérést azonban igyekszik óvatosan kezelni és leszögezte, hogy részvétele jelenleg csak ezen az egy fordulón tekinthető biztosnak.

„Egyelőre elindulok ezen a versenyen és utána majd meglátjuk, hogyan tovább” – nyilatkozta a SpeedSportnak Kasey. „Kétlem, hogy sokat vezetnék idén, de azt el tudom képzelni, hogy bevállalok még néhány futamot addig, amíg James nem tud átutazni az Államokba. Még minden a levegőben lóg.”

Nem Kahne lesz az egyetlen nagy visszatérő a WoO knoxville-i, meghívásos fordulójának. Ezen a napon ül újra versenyautóba áprilisi, világraszóló botránya óta Kyle Larson is.

A World of Outlaws az első szervezet, amely a koronavírus-járvány kitörése óta versenyt rendez. Az eseményre zárt kapuk mögött, a járványügyi előírások maximális betartása mellett kerítenek sort.