Kyle Larson visszatér!

Kyle Larson visszatér!
credit:NASCAR


Kyle Larson sikeresen teljesítette a visszatéréshez szükséges viselkedési tréninget, aminek köszönhetően részt vehet a World of Outlaws május 8-ai versenynapján.

A 27 éves pilótát még április közepén függesztette fel a NASCAR, az iRacing, valamint az WoO is, miután egy virtuális futam során, nyilvánosan kiejtette a n*gger szót.

A botrány hatására Larson szinte az összes szponzorát elvesztette, aminek következtében a Cup Seriesben őt foglalkoztatott csapat, a Chip Ganassi Racing kénytelen volt a kirúgása mellett dönteni.

A pályára való visszatérés feltételeként a NASCAR és a WoO egyaránt viselkedési tréningre kötelezte. Utóbbi szervezet már az elején leszögezte, hogy amint ezt Larson elvégzi, automatikusan, újra pályára hajthat az általuk felügyelt bajnokságokban.

A WoO tartotta is magát ehhez és meg is hívta a 2020-as Chili Bowlon győzelmet aratott amerikait a Knoxville Racewayen rendezendő fordulójára, amit a saját sprint car csapattal rendelkező Larson el is fogadott.

A WoO NOS Energy Drink Sprint Car Series most pénteken, a koronavírus-járvány kitörése óta elsőként rendez futamokat, de természetesen csak zárt kapuk mögött, a maximális biztonsági előírásokat szem előtt tartva.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Larson mikor kapja vissza engedélyét a NASCAR-ban is. Az sem tisztázott, kell-e a pilótának egy másik – a szervezet tisztviselői által felügyelt – tréninget is elvégeznie a stock-carba való visszatéréséhez.