Alonso és Johnson mellett Button is érdeklődik az AMSP harmadik autója iránt

Alonso és Johnson mellett Button is érdeklődik az AMSP harmadik autója iránt
credit:IndyCar


Az Arrow McLaren SP jelenleg két teljes szezonos autóval rendelkezik, amelyeket Oliver Askew és Patricio O’Ward terelgethet.

A csapat harmadik Dallara-Chevyjét egyelőre csak az Indianapolis 500-ra jelentették be Fernando Alonsóval a volán mögött.

Zak Brownék azonban többször is belebegtették, hogy ez utóbbi gépet akár további IndyCar-futamokon is hadrendbe állíthatják, különböző pilótákkal.

Az egyik nagy esélyesnek Jimmie Johnson számított, aki a tervek szerint április elején már tesztelhette volna az autót Barberen.

Jött viszont a koronavírus és minden borult.

A korábban napvilágot látott infók szerint megfontolás részét képezte, hogy Alonso az 500 mellett az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésére kiírt GMR Grand Prix-re is nevez.

Ez a kiterjesztett program a hírek alapján még mindig nincs lezárva, a járvány miatt feje tetejére állt – és nagy valószínűséggel még korántsem végleges – naptár okán azonban kissé nehézkésebbé vált.

Az eredeti menetrend szerint az IMS road futama két nappal az Indy 500 edzéssorozatának kezdete előtt rajtolt volna el. A mostani tervezet viszont már úgy szól, hogy ez a verseny július 4-én, a NASCAR brickyardi hétvégéjének keretein belül kerül megrendezésre, míg az 500-ra egészen augusztus 23-ig kell várni.

A Motorsport továbbá úgy tudja, az AMSP Jenson Button képében egy harmadik, világhírű pilótát is megkörnyékezett. A terv úgy szólt, hogy a brit részt vett volna néhány teszten, majd leghamarabb Road Americán (a járvány előtti naptárban június 19-21-ei hétvégén szereepelt) élesben is csatlakozott volna az IndyCar mezőnyéhez.

„Mindhármukkal beszéltem” – idézi Brownt a Motorsport. „Élvezik az IndyCar futamait és versenyezni akarnak itt. Az IndyCar viszont most korlátozza a teszteket, ami sajnos még nehezebbé teszi az idei évet, mivel nem hiszem, hogy bármelyikük is egyből beugrana az autóba, rögtön a pénteki szabadedzésen. Elég profik ahhoz, hogy tudják, ez a sport túlságosan versenyképes ahhoz, hogy csak úgy nekivágjanak megfelelő mennyiségű teszt nélkül.”

A szakember ugyanakkor bízik abban, hogy a jövőben a szupersztárok megcsillogtathatják képességeit az amerikai open-wheelben a McLaren jóvoltából.

„Nem lennék meglepve, ha a későbbiekben az IndyCarban látnám őket, szerintem nagyon izgalmas lenne.”