iIndyCar: Sztárpilóták véreztek el az Indy 175 kvalifikációján

iIndyCar: Sztárpilóták véreztek el az Indy 175 kvalifikációján
credit:IndyCar/iRacing


Szombaton, az Indianapolis Motor Speedway 2.5 mérföldes, virtuális oválján rendezik meg az IndyCar iRacing Challenge hatodik fordulóját.

A szimulátoros széria tervezett utolsó versenyének mezőnyét a nagy testvér, vagyis az Indianapolis 500 hagyományainak megfelelően 33 autóban határozták meg.

Automatikus indulási jogot kaptak az IndyCar teljesen szezonos nevezői, valamint azok a nem full munkaidős versenyzők is, akik korábbi Indy 500 győztesnek mondhatják magukat, vagy már nyerni tudtak az iIndyCar eddigi öt futamának valamelyikén.

Utóbbi két kitételnek megfelelve ott lehet futamon többek között a legendás viadalt már háromszor is megnyert Helio Castroneves, továbbá a virtuális szériában aratott győzelmének köszönhetően Sage Karam, Scott McLaughlin és Lando Norris is.

A 175 mérföldes versenyre természetesen nevezhettek a fenti kritériumoknak nem megfelelő pilóták, akik egy kvalifikáción harcolhatták ki maguknak a részvételt.

A mezőnyben mindössze négy hely volt már csak kiadó, amelyet végül Scott Speed, James Davison, Stefan Wilson és a Top Gun Racing képében vadonatúj csapattal érkező RC Enerson kaparintott meg.

Nem sikerült viszont bejutnia a rajtrácsra Robert Wickensnek, Kyle Buschnak, Kyle Kaisernek, Feliper Nasrnek, Spencer Pigotnak és James Hinchcliffe-nek sem.

A már kialakult, 33 fős mezőny végleges rajtsorrendjét egy újabb időmérő adja majd meg május elsején, magyar idő szerint 20:30-as kezdettel.

Ezt az eseményt, majd magát a versenyt is élőben lehet követni az IndyCar hivatalos YouTube csatornáján.