Válság közben formálódik egy vadonatúj IndyCar-csapat

Válság közben formálódik egy vadonatúj IndyCar-csapat


Ironikusan szólva nem is találhatott volna jobb időpontot egy új IndyCar-csapat megalapítására Gary Trout és Bill Throckmorton, mint a koronavírus-járvány hozadékaként kialakult válság kellős közepe.

Mialatt még a legnagyobb gárdák jövője is bizonytalanná vált ezekben hetekben/hónapokban, addig az imént említett két úriember elérkezettnek látta az időt arra, hogy bejelentse saját projektjük megszületését.

A Top Gun Racing névre keresztelt csapat először a virtuális világban mutatkozik be és megkísérli kvalifikálni magát az IndyCar iRacing Challenge május 2-ai, indianapolisi versenyére.

A volán mögött RC Enerson méretheti meg magát.

A most 23 éves amerikai eddig összesen négy, éles IndyCar-futamon indult. 2016-ban háromszor rajtolt el a Dale Coyne Racing színeiben, 2019-ben pedig egy futam erejéig a Carlintól kapott lehetőséget. Legjobb eredményét még négy éve érte el a Watkins Glen-i kilencedik helyével.


https://twitter.com/IndyRegistrytm/status/1255158667458068480

A 99-es számot viselő virtuális autó szponzora a Hagerty Vintage Motorsports Insurance lesz.

A TGR tulajdonosai abban reménykednek, hogy ott lehetnek az augusztus 23-ára tervezett, valódi Indianapolis 500 nevezési listáján.

Azt, hogy mennyire komolyan gondolják a programjukat jól mutatja, hogy már megvan a saját főhadiszállásuk helye az indianai Brownsburgben, emellett pedig folyamatosan dolgoznak a szerelő- és mérnöki csapat felállításán, sőt, már egy Dallara DW 12 autóra is szert tettek.

December óta kapcsolatban állunk Garyvel” – nyilatkozt a RACER-nek Enerson. „Az iRacing-verseny remek lehetőség lesz a szponzoroknak arra, hogy betársuljanak és lássák, mire vagyunk képesek. Gary és Bill teljes mértékben elkötelezettek annak irányába, hogy a lehető leggyorsabban lépjünk előre [a valódi IndyCar felé].

A cél most az, hogy Enersonnak sikerüljön bekvalifikálnia az autót a 175 mérföldes iIndyCar futam 33 fős mezőnyébe.

A TGR-nek egyelőre még nincs motorpartnere, a virtuális debütálástól azonban azt remélik, hogy előremozdítja a tárgyalásokat.

„Alig várjuk, hogy kvalifikáljunk, majd versenyezzünk a digitális Indianapolis Motor Speedwayen” – mondta Throckmorton. „Óriási erőfeszítéseket tettünk ebbe a programba és mindenkinek szeretnénk köszönetet mondani, akik érintettek benne.”