A NASCAR orvosai rábólintottak Ryan Newman visszatérésére!

A NASCAR orvosai rábólintottak Ryan Newman visszatérésére!
credit:NASCAR

A NASCAR hivatalosan megerősítette, hogy az elvégzett orvosi vizsgálatok eredményeit figyelembe véve újra megadják Ryan Newmannek a versenyzéshez szükséges engedélyt.

A 42 éves veterán még február 18-án, a Daytona 500 utolsó körében szenvedett horrorisztikus balesetet. Csodával határos módon azonban megúszta egy közepes mértékű agyzúzódással.

A 2008-as Daytona 500 győztese a múlt vasárnapi, NBC-nek adott interjújában elmondta, már tökéletesen egészségesnek érzi magát és készen áll arra, hogy visszatérjen a 6-os számú Ford volánja mögé.

A most napvilágra került hírekből továbbá az is kiderült, hogy Newman már a bukás után néhány héttel részt vett egy titkos, privát teszten a Darlington Raceway oválján.

A március közepén, még a koronavírus-járvány kitörése előtt, orvosi felügyelet mellett lebonyolított körözés kapcsán a versenyző így nyilatkozott:

“A stopperóra azt mutatta, hogy még mindig jó vagyok”.

A legfrissebb információk szerint a Roush Fenway Racing máris benyújotta kérelmét a NASCAR felé, hogy a három kihagyott futama ellenére adják meg a lehetőséget Newmannek a rájátszásért való harcra.

A bajnokság szabályai többek között kimondják, hogy csak azon pilóták közül kerülhet ki a playoff mezőnye, akik az alapszakasz valamennyi, pontozásos versenyére neveztek.

Indokolt esetben azonban – mint amilyen egy sérülés is – a NASCAR el szokott tekinteni ettől a kitételtől.

Jelen tervek szerint a NASCAR Cup 2020-as szezonja május közepén restartolhat.hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy