Tűzharcba került és megölte támadóját az off-road szupersztár

Tűzharcba került, majd agyonlőtte támadóját az off-road sztárpilóta
credit:Baldwin Motorsports


Akciófilmbe illő jelenetnek vált főszereplőjévé a népszerű off-road versenyző, BJ Baldwin.

A kétszeres Baja 1000 győztest a Las Vegas-i rendőrség most kiadott közleménye szerint még április 22-én érte fegyveres támadás.

Baldwin körülbelül hajnali két óra magasságában épp barátnőjével vacsorázott az egyik helyi gyorsétterem parkolójában, amikor váratlanul két férfi jelent meg az autójuk mellett és kötekedni kezdtek velük.

Hamarosan azonban kiderült, hogy az autóversenyzés mellett elismert ketrecharcosnak és magasan képzett, szituációs lövésznek is számító Baldwin személyében nagyon rossz célpontot választottak maguknak.

A vita hevében az egyik támadó váratlanul előrántotta a pisztolyát és rálőtt a párra.

Innentől Baldwint sem kellett félteni, aki azonnal felkapta a saját, engedéllyel tartott fegyverét és több lövéssel válaszolt. Ennek következtében a tűzharcot kezdeményező férfi azonnal meghalt, társának viszont sikerült kereket oldania.

Az incidenst Baldwin és barátnője egyaránt sértetlenül megúszta, nem sokkal később pedig maguk értesítették a rendőrséget is.

A hírekre reagálva a versenyző tulajdonában lévő Baldwin Motorsports is kiadott egy sajtóközleményt. Ebben tudatták, hogy BJ maximálisan együttműködik a hatóságokkal, amelyek önvédelemből elkövetett gyilkosságként vizsgálják az általa leadott halálos lövés tényét.