HIVATALOS: Matt Kenseth váltja Larsont a Ganassinál

HIVATALOS: Matt Kenseth váltja Larsont a Ganassinál
credit:NASCAR


A Chip Ganassi Racing bejelentette, hogy Matt Kenseth fogja vezetni a 42-es számú Chevrolet-t a NASCAR Cup-szezon hátralévő részében.

A most 48 éves versenyző 2017-ben teljesítette utolsó, teljes idényét a Joe Gibbs Racingnél, amely után bejelentette visszavonulását.

Ennek ellenére a 2003-ban királykategóriás bajnoki címet, 2009-ben és ’12-ben pedig Daytona 500 győzelmet szerzett veterán a következő évben mégis visszatért egy részidős szezon erejéig korábbi csapata, a Roush Fenway Racing jóvoltából.

„Szerintem Matt megadja nekünk a legjobb lehetőséget arra, hogy futamokat nyerjünk és a bajnoki címért harcolhasssunk” – nyilatkozta Chip Ganassi. „Mindig is azt hangoztattam, hogy a lehető legjobb, elérhető versenyzőre kell lecsapni. Ez pedig most ő volt. Ráadásul olyasmit hoz a csapatunkhoz, amire a szponzorainknak jelenleg a legnagyobb szüksége van: stabilitást. Nincsenek csontvázak a szekrényében, családos ember, Daytona 500 győztes és Cup-bajnok.”

A CGR 42-es autója azt követően vált szabaddá, hogy addigi versenyzője, Kyle Larson egy virtuális futam során, nyilvánosan kiejtette a legnagyobb rasszista sértésnek számító szót.

A fiatal amerikai innentől fogva persona non grata lett a NASCAR-ban. A szervezet – továbbá az iRacing is – határozatlan időre felfüggesztette, emellett pedig az összes, nagyobb kaliberű szponzora szerződést bontott vele. Mindez odáig vezetett, hogy Ganassinak is meg kellett válnia tőle a saját csapata érdekében.

A CGR 1-es számú gépét továbbra is Kurt Busch vezeti.