eNASCAR: Wallace kiégett, ezért szünetelteti a virtuális versenyzést

eNASCAR: Wallace kiégett, ezért szünetelteti a virtuális versenyzést
credit:NASCAR


A NASCAR külön bejarátú, virtuális szériájának, a Pro Invitational Seriesnek egyik abszolút főszereplőjévé Bubba Wallace vált – de nem a pályán nyújtott teljesítménye miatt.

A 26 éves amerikai lett a legelső, aki elvesztette egy való világbeli szponzorát egy rage quit miatt, majd alig két héttel később akaratán kívül is belekeveredett Kyle Larson világraszóló botrányába is.

Wallace – aki már korábban sem rejtette véka alá, hogy az eSportot nem veszi komolyan – most bejelentette, kihagyja a Pro Invitational soron következő talladegai futamán, mivel úgy érzi, kiégett.

„Kérdezték néhányan, hogy miért nem vagyok rajta a vasárnapi verseny nevezési listáján” – írta Wallace közösségi oldalán. „Az iRacing kétségtelenül a legjobb ebben a világban. Mindössze anyiról van szó, hogy kiégtem. Nem a játék hibája, csak már olyan, mintha évek óta csinálnám. Nem tudok egész nap a szimulátorban ülni, mert akkor megbolondulnék. A járvány előtt rá sem néztem a felszerelésre 6-8 hónapig… Úgyhogy eldöntöttem, kihagyom ezt a mostani futamot és inkább csak nézni fogom az őrületet.”

Wallace nem lesz tehát a mezőnyben, egy valódi szupersztár azonban Jeff Gordon személyében csatlakozik a küzdelmekhez. A négyszeres Cup-bajnok legenda a Hendrick Motorsports 024-es számú, virtuális gépét vezeti majd, miután a sima 24-est továbbra is William Byron terelgeti.