eNASCAR: Byron nyert, Wallace biztosra ment, DiBenedetto zsiráfnak öltözött

eNASCAR: Byron nyert, Wallace biztosra ment, DiBenedetto zsiráfnak öltözött

Mindennemű dráma nélkül zajlott le az eNASCAR Pro Invitational Series vasárnapi versenye a Richmond Raceway virtuális vonalvezetésén.

A 150 körös futamon az ezt megelőző, bristoli fordulóhoz hasonlóan William Byron diadalmaskodott.

A Hendrick Motorsports 22 éves tehetsége 95 körön át haladt az élen (beleértve a legfontosabb utolsót is). Rajta kívül egyedül csak a pole-os Ryan Preece-nek sikerült vezető pozícióba kerülnie.

A második helyen a texasi fordulón diadalmaskodott Timmy Hill végzett, aki ezzel elmondhatja magáról, hogy az eNASCAR eddigi mind a négy versenyén a legjobb három között tudott célba érni.

A képzeletbeli dobogó legalsó fokát Parker Kligerman kaparintotta meg, továbbá befért még a top 5-be Landon Cassill és Kyle Busch is.

A virtuális széria legelső, homesteadi győztese, Denny Hamlin ezúttal a hatodik lett.

A koronavírus-járvány okozta leállás előtt, februárban a harmadik Daytona 500-győzelmét behúzott versenyző mögött Erik Jones, Dale Earnhardt Jr., Bubba Wallace és Brad Keselowski alkotta a legjobb tizet.Apropó Wallace, a Richard Petty Motorsports pilótája három héttel ezelőtt, a bristoli eNASCAR-futamon még azzal került reflektorfénybe, hogy egy ütközés után lesz*rozta az eSportot, majd nyomott egy laza rage quitet.

A versenyből való, dühös kilépése miatt a 26 éves pilóta még egy – beleértve a texasi győzelmét is szponzorát is elvesztette.

Sokáig azonban nem kellett szomorkodnia, hiszen néhány nappal később máris teljes mellszélességgel beállt mögéje a Sunoco.

Ezúttal, Richmondon Wallace már poénkodott is egyet a történteken.

A leintés után ugyanis Bubba direkt a legutolsóként hagyta el a pályát, plusz megtett egy tiszteletkört is, végig integetve. Ezen tettét később az amerikai NASCAR-média krémjének is a figyelmébe ajánlotta Twitterén.A nap legkülönösebb figurája újfent Matt DiBenedetto lett.

A Wood Brothers Racing pilótája Bristolon egy szál alsónadrágban versenyzett, Ricmondon pedig már egyenesen zsiráfnak öltözött.

A jelmez azonban nem hozott túl sok szerencsét neki. A futam egy pontján DiBenedetto összeütközött Preece-szel, amit a versenybírák szándékosnak ítéltek meg a részéről, így azonnal diszkvaifikálták.

Végül egy kis érdekesség. Múlt héten az a helyzet állt elő, hogy a Forma-1, az IMSA, az IndyCar és a NASCAR virtuális ligáiban is ugyanannak – beleértve a texasi győzelmét is a versenyzőnek sikerült győznie, aki az eggyel korábbi fordulón is diadalmaskodott.

Az F1-ben Charles Leclercnek, az IMSA-ban Bruno Spengler, az IndyCarban Simon Pagenaud, a NASCAR-ban pedig ugyebár William Byron duplázott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy