iIndyCar:Pagenaud behúzta Motegit, Kyle Busch a 13. helyen debütált

iIndyCar:Pagenaud behúzta Motegit, Kyle Busch a 13. helyen debütált
credit:iRacing


Zsinórban második győzelmét aratta Simon Pagenaud az IndyCar iRacing Challenge-ben, ami egyben azt is jelenti, hogy a [virtuális] oválmérlege 100%-os.

A Team Penske franciája a múlt heti, Michigan International Speedway kétmérföldes vonalvezetésén nyerte meg első futamát a szimulátoros szériában, most pedig a cirka fél mérfölddel rövidebb, Twin Ring Motegin is ő ünnepelhetett.

A leintés előtt tíz körrel Will Power és Scott McLaughlin személyében két másik penske-s harcolt a vezető pozícióért. Útjukba került azonban a már lekörözött Oliver Askew az Arrow McLaren SP #7 Dallara-Chevyjével, aminek következtében McLaughlin gyorsan a falban találta magát.

Ezt követően vette át az első helyet Pagenaud, aki innentől fogva már nem hajlandó azt engedni a kezéből, noha a hajrában ott lihegett a nyakán a ganassis Scott Dixon is.„Őrül verseny volt!” – nyilatkozta a kockás zászló után a 2019-es Indy 500 győztese, aki saját bevallása szerint napi 3-4 órát töltött gyakorlással a házi szimulátorában.

„Nagyon szenvedélyes csatát vívtunk Willel a futam egy pontján, majd a végén Dixonnal is. Keményen dolgoztam egész héten azért, hogy versenyképes legyek és szerintem el is kaptam a fonalat. Nagyon jól szórakozom! Annyira stresszes is viszont, úgy érzem, hogy újra tanulok versenyezni.”

Dixon a második helyet csípte el, míg harmadikként Power ért célba.

Előbbinek a leintést követően még sikerült egy kis extra show-t kreálnia.

Dixon ugyanis nem vett vissza időben, így telibe is trafálta a már lassító Pagenaud autóját. A baleset magával rántotta az érkező Helio Castronevest is, aki új-zélandi kollégájával együtt a kerítésen találta magát.

Később Dixon úgy nyilatkozott, azért nem vette le a lábát a gázról, mert fogalma sem volt arról, hogy már vége a versenynek.A top 5 sorrendjét Marcus Ericsson (Chip Ganassi Racing) és a pole-ból indult Robert Wickens (Arrow McLaren SP) tette teljessé.

A NASCAR-t ezen a szombaton a kétszeres, egyben regnáló Cup-bajnok, Kyle Busch képviselte.

A 35 éves pilóta az utolsó pillanatban csatlakozott a mezőnyhöz, így a szimulátorát sem sikerült tökéletesen átalakítani az open-wheelhez. Ebből adódóan Busch a stock-carra beállított felszereléssel, ezzel együtt manuális váltóval mérette meg magát. Panaszra azonban még így sem lehetett oka, lévén a rajtrács huszonötödik helyéről indulva a tizenharmadikként zárta [virtuális] IndyCar-bemutatkozását.

Ha létezne olyan, akkor a „legpechesebb versenyző” különdíját James Hinchcliffe kaphatná. Az Andretti Autosport kanadai pilótája az eddigi négy iIndyCar-futamból immár a másodikat volt kénytelen kihagyni technikai problémák miatt.

A virtuális szériában nem hirdetnek bajnokot, de ennek ellenére érdemes ránézni a nem hivatalos, összetett pontállásra.

A tabella élén Pagenaud átvette a vezetést Power előtt, míg az eddig elsőként jegyzett McLaughlin visszaesett a harmadik helyre. A negyedik pozícióban Sage Karam áll, míg ötödikként Felix Rosenqvistet jegyzik.

Az IndyCar iRacing Challenge következő fordulóját április 25-én, a COTA vonalvezetésén rendezik.