Kyle Busch megejti IndyCar-debütálását [a virtuális] Twin Ring Motegin

Kyle Busch megejti IndyCar-debütálását [a virtuális] Twin Ring Motegin
credit:NASCAR


Jimmie Johnson és Dale Earnhardt Jr. után egy újabb szupersztár ruccan át megméretni magát az IndyCar iRacing Challenge-be, méghozzá Kyle Busch személyében.

A nagy hírt a kétszeres – egyben regnáló – NASCAR Cup-bajnok Twitterén jelentette be, egyúttal pedig a virtuális autójának küllemét is megmutatta.

Busch az 51-es számú járművet fogja vezetni, amelynek szponzora a 34 éves pilóta saját energiaital-márkája, a Rowdy Energy lesz.A Las Vegas-i versenyző az elmúlt évek során nem rejtette véka alá, hogy mindenképpen ki szeretné próbálni magát az IndyCarban, különösképpen az Indianapolis 500-on.

Testvérével, Kurttel ellentétben – aki 2014-ben a hatodik helyen ért célba az ikonikus versenyen, ezzel pedig annak legjobb újonca is lett – azonban még várnia kell erre a lehetőségre.

Busch számára az utóbbi években több Indy 500-as opció is felmerült, de végül ezek mind kútba estek szponzorációs és/vagy partneri érdekkülönbségek miatt. Emellett a Cupban őt versenyeztető csapat tulajdonosa, Joe Gibbs sem támogatta open-wheeles törekvéseit.

Ez utóbbi végül idéntől megváltozott. Busch 2019 végén meghosszabbította szerződését a gárdával, az új kontraktusban pedig benne foglaltatik, hogy – amennyiben nem ütközik a NASCAR-os kötelezettségeivel – bármilyen más bajnokságban elindulhat.

Az IndyCar iRacing Challenge április 25-én, szombaton a Twin Ring Motegi ováljára látogat el, amely pályára ezúttal sorsolás útján esett a választás.