IndyCar iRacing: Sato és Castroneves is beadta derekát

IndyCar iRacing: Sato és Castroneves is beadta derekát
credit: Helio Castroneves/Twitter


Minden eddiginél nagyobb, szám szerint harminchárom versenyzővel rajtol el az IndyCar iRacing Challenge negyedik fordulója.

A hat futamosra kiírt virtuális széria ezúttal a fizikálisan Japánban található Twin Ring Motegi 1.5 mérföldes ováljára látogat el.

A nevezési listán ezúttal három olyan név található, akik először vesznek részt a sorozatban.

A kvázi hazai pályáján bemutatkozik a 2017-es Indianapolis 500 győztese, Takuma Sato, de szurkolhatunk még a legendás viadalt háromszor megnyert Helio Castronevesek, míg a NASCAR-t most Kyle Busch képviseli.


br>

Az IndyCar iRacing Challenge első futamát Watkins Glenen Sage Karam nyerte, a barberi fordulón Scott McLaughlin ünnepelhetett, míg a michigani oválon Simon Pagenaud győzött.

A széria nem avat ugyan bajnokot, ennek ellenére érdemes megemlíteni, hogy az összetett pontverseny első három helyén egyaránt a Team Penske pilótái szerepelnek McLaughlin – Pagenaud – Will Power sorrendben.

A Firestone 175 nevű futam április 18-án, magyar idő szerint 20:30-kor kapja meg a zöld jelzést.

Az amerikai open-wheel összesen tizennégy, valódi versenyt rendezett eddigi története során a Twin Ring Motegin.

1998-2002 között a CART ejtette útba a távol-keleti létesítményt, 2003-tól pedig már az IRL IndyCar naptárában szerepelt egészen 2011-ig. Az utolsó évben azonban már a road vonalvezetést használták, miután a tóhokui földrengés súlyosan megrongálta a ovált.

A Twin Ring Motegi többek között arról is ismert, hogy 2008-ban itt aratott győzelmet Danica Patrick, amivel ő lett a valaha volt első – és máig egyetlen – nő, aki élkategóriás pályaversenyen nyerni tudott.

A jelenlegi iRacing-mezőnyben három pilóta neve mellett szerepel első hely a TRM ováljáról: Castroneves (2006;2010), Tony Kanaan (2007) és Scott Dixon (2009).


KAPCSOLÓDÓ: Kyle Busch megejti [virtuális] IndyCar-debütálását Motegin