Abszurd: Már egy NHL-sztár is össze akarja verni Larsont

Abszurd: Már egy NHL-sztár is össze akarja verni Larsont
credit:NASCAR


Durva, megkockáztatjuk már ijetsző méreteket kezd ölteni a Kyle Larson elleni gyűlölethadjárat.

A 27 éves versenyző múlt vasárnap szólította „n*ggerként” az egyébként fehér bőrű spotterét egy virtuális futamon, miközben azt hitte, hogy mikrofonja nem kapcsolódik az élő közvetítéshez.

Az eszköz viszont nagyon is működött, az így nyilvánosan hallható megjegyzéséért pedig Larson horribilis árat fizetett. A NASCAR és az iRacing felfüggesztette, szinte az összes szponzora/partnere faképnél hagyta, eddigi csapata, a Chip Ganassi Racing pedig kirúgta.

A közösségi oldalak kommentszekcióiban valóságos lincshangulat alakult ki a rasszistának bélyegzett versenyzővel szemben.

Sokan ráadásul egyenesen odáig mennek, hogy azt ecsetelik – miközben egy füst alatt az egyenlőséget és elfogadást hirdetik -, miként állnának fizikálisan bosszút Larsonon. Vagy épp nyíltan abban reménykednek, hogy a történtek hatására romokban heverő pilóta fog önmaga ellen fordulni.

A megdöbbentő helyzet pedig csak tovább fokozódik, amikor közismert nevek is csatlakoznak a lincselni vágyók táborához.

Még kedden a New York Mets dobója, Marcus Stroman Twitterén jelentette be, hogy egy UFC-meccs keretein belül akar revansot venni az n-betűs szóért, mert Larson „megérdemli”.

A baseballos kihívásához most egy újabb élsportoló csatlakozott az NHL-ben szereplő Colorado Avalancheban játszó Nazem Kadri személyében.

„Enyém a második menet”reagált az agresszív játékstílusáról ismert kanadai Stroman tweetjére.

A válasszal a metses sem késlekedett:

„Nem fogom hagyni, hogy túljusson az elsőn.”

Innentől már csak annyi a kérdés, mi a rosszabb, kiejteni egy sértő szót, vagy nyilvánosan az erőszakot propagálni, mint megoldást. Pláne olyan emberek részéről, akikért milliók rajonganak és kisgyerekek tekintenek példaképnek.