A WoO szívesen látja Larsont, de csak ha terápiára megy

A WoO szívesen látja Larsont, de csak ha terápiára megy
credit:NASCAR


A World of Outlaws is kiadta a maga hivatalos sajtóközleményét a Kyle Larson-botrány kapcsán.

Mint ismeretes, a 27 éves versenyző múlt vasárnap, egy virtuális futam során használta a „n*gger” kifejezést, aminek következtében két nap alatt összeomlott a NASCAR-karrierje.

A stock-car szevezet és az iRacing határozatlan időre felfüggesztette, szinte az összes fontos szponzora, partnere szerződést bontott vele, eddigi NASCAR Cup-csapata, a Chip Ganassi Racing pedig azonnali hatállyal kirúgta.

A kedélyek továbbra sem csitulnak Larson körül, akit a minap a New York Mets egyik játékosa is kihívott egy UFC-meccsre, hogy ott vegyen revansot az afro-amerikaiakat sértő megnyilvánulásért.

Nem mindenki fordul el azonban csípőből tőle.

Larson a dirt pályák egyik legjobb versenyzőjének számít, idén januárban ráadásul sikerült megnyernie a szakág Super Bowljának is tartott Chili Bowlt.

A sprint carok világának prominens szervezete, a World of Outlaws sajtóközleményben nyomatékosította, hogy továbbra is szívesen látják versenyeiken a japán-amerikai pilótát.

Ennek feltétele azonban az, hogy részt kell vennie egy viselkedésterápián – amilyen programra egyébként a NASCAR is kötelezte – a botrányos eset időpontjától, tehát április 12-től számolva harminc napon belül.

Erre azért van szükség, mert az ominózus iRacing-futamon használt nyelvezettel Larson megsértette a WoO által szabályba fektetett viselkedési normákat.

Carson Macedo (Kyle Larson Racing) – WoO/2019

A szervezet azonban enyhítő körülménynek tekinti a pilóta nyilvános bocsánatkérését.

„Kyle elismerte, hogy hibát követett el” – áll a WoO közleményében. „Arra számítunk, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy előre tekintve, professzionálisan képviselje a sportunkat. Feltéve, ha Kyle az előre meghatározott időszakon belül teljesíti [a viselkedésterápiát], akkor jogosult marad arra, hogy részt vegyen a World of Outlaws versenyein.”

A WoO a profi sport valamennyi szegmenséhez hasonlóan jelenleg jegeli szezonját a koronavírus-járvány miatt.

A szervezet igyekezett leszögezni, hogy a botrány egyáltalán nincs hatással a hatszoros NASCAR Cup-futamgyőztes pilóta sprint car csapatának, a Kyle Larson Racingnek programjára.

A KLR helyzetét azonban megnehezíti, hogy már nem számolhat eddigi kiemelt szponzorára, a Chevrolet Accessoriesra. A csokornyakkendős márka ugyanis hivatalosan közölte, a jövőben nem óhajt együttműködni Larsonnal.

Két támogató – a Plan B és a Finley Farms – azonban teljes mellszélességgel kiállt a pilóta mellett, így rájuk továbbra is számíthat a sprint carban.